Natjecanje “Memorijal bojnik Davor Jović–Prvi za Hrvatsku 2019”

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2019/05/prvi_za-hr_2019_at.jpg

Natjecatelji savladavaju 40 km staze koja prolazi područjem vojarne "Josip Jović" i Krbavskim poljem, a završava ispred crkve u Udbini

Objava Natjecanje “Memorijal bojnik Davor Jović–Prvi za Hrvatsku 2019” pojavila se prvi puta na MORH.

Završno natjecanje “Memorijal bojnik Davor Jović – Prvi za Hrvatsku 2019.” održat će se u petak 10. svibnja 2019.  u vojarni “Josip Jović” i na području općine Udbina.

Program natjecanja počinje u 6:30 sati startom natjecatelja u vojarni “Josip Jović” u Udbini, a dolazak prvoplasiranih natjecatelja očekuje se oko 11:15 sati u Udbini ispred Crkve hrvatskih mučenika.

Na natjecanju sudjeluje ukupno 146 natjecatelja (pripadnici Hrvatske vojske i pripadnici  MUP-a RH te pripadnici stranih oružanih snaga i NATO zapovjedništva), koji moraju savladati stazu duljine 40 kilometara koja prolazi područjem vojarne „Josip Jović“ i Krbavskim poljem, a završava na Mjesnom trgu u Udbini.

Krećući se stazom, natjecatelji na sebi nose obveznu opremu i naoružanje ukupne težine 17 kilograma i pritom svladavaju dvanaest vojničkih zadaća (disciplina) raspoređenih na dvanaest radnih točaka. Najspremniji pripadnik je onaj koji prvi prođe zadanu stazu, ispuni sve zadaće na radnim točkama i u najkraćem vremenu stigne na cilj natjecanja.

Zainteresiranim predstavnicima medija bit će omogućeno praćenje utrke u cijelosti (od starta do cilja), djelomično praćenje utrke (dvije radne točke i cilj), praćenje dočeka natjecatelja na cilju i proglašenje pobjednika.

Pozivamo predstavnike medija koji žele pratiti utrku u cijelosti (od starta do cilja) da dođu u petak 10. svibnja 2019. u vojarnu “Josip Jović” u Udbini najkasnije do 06:00 sati, a predstavnike medija koji žele djelomično pratiti utrku (dvije radne točke i cilj), pozivamo da dođu najkasnije do 10:00 sati. Prijevoz novinara od vojarne do radnih točaka natjecanja je osiguran.

Predstavnici medija koji žele pratiti doček natjecatelja na cilju, mogu doći u Udbinu ispred Crkve hrvatskih mučenika oko 11:15 sati, kad se očekuje dolazak prvih natjecatelja, a koji žele popratiti proglašenje pobjednika da dođu ispred Crkve hrvatskih mučenika u 14:45 sati.
    
U okviru programa održat će se i mini natjecanje za djecu, posjetitelji će moći vidjeti vojno-akrobatsku vježbu Počasno-zaštitne bojne Hrvatske vojske i razgledati taktičko-tehnički zbor naoružanja, tehnike i opreme Oružanih snaga RH.
Molimo zainteresirane predstavnike medija da svoj dolazak najave na e-mail: infor @morh.hr, najkasnije do četvrtka, 9. svibnja 2019., do 14 sati, uz napomenu za koji dio natjecanja je prijava. Prijava treba sadržavati ime i prezime, status (novinar, fotograf ili snimatelj), naziv medija, broj osobne ili novinarske iskaznice i kontakt.

Više informacija o programu natjecanja dostupno je na web stranici MORH-a, poveznica: www.morh.hr

Napominjemo kako su planirane aktivnosti podložne promjenama ovisno o vremenskim uvjetima.

Osobe za kontakt su bojnica Mirjana Kiš, tel. 053 577 408, mob. 098 911 0180 i narednik Ivica Oršolić, mob. 099 660 2079.

PROGRAM NATJECANJA

10. svibnja 2019. PETAK

  • 06:30               početak natjecanja u vojarni “Josip Jović” Udbina
  • 10:00-14:00   Mini natjecanje za djecu. Djeca iz Osnovne škole Kralja Tomislava u Udbini i Vrtića Medo će uz suradnju i pomoć pripadnika Oružanih snaga RH prolaziti mini stazu sa zaprekama i izvršavati postavljene zadaće, po uzoru na natjecanje “Memorijal bojnik Davor Jović – Prvi za Hrvatsku 2019.”, na Mjesnom trgu u Udbini
  • 10:00-12:00   Vojno-akrobatska vježbe Počasno-zaštitne bojne Hrvatske vojske na Mjesnom trgu u Udbini
  • 10:00-15:00   Taktičko-tehnički zbor naoružanja i opreme na Mjesnom trgu u Udbini                
  • 11:30-13:00   Doček natjecatelja na cilju ispred Crkve hrvatskih mučenika u Udbini
  • 12:00-14.30   Podjela vojničkog graha posjetiteljima na Mjesnom trgu u Udbini
  • 15:00-15.30   Proglašenje pobjednika ispred Crkve hrvatskih mučenika u Udbini

Objava Natjecanje “Memorijal bojnik Davor Jović–Prvi za Hrvatsku 2019” pojavila se prvi puta na MORH.



Stranica