MORH na Sajmu stipendija i Virtualnom danu karijera 2014

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske sudjeluje na 10. Sajmu stipendija koji se održava u utorak, 14. listopada 2014., u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu i u četvrtak, 16. listopada 2014., na Sveučilištu u Rijeci.

Na ovogodišnjem Sajmu Ministarstvo obrane RH predstavlja sveučilišne studijske programe na Hrvatskom vojnom učilištu i programe stipendiranja studenata prediplomskih i diplomskih studija u RH. Tom prigodom, na izložbenom štandu MORH-a, djelatnici Središnjice za upravljanje osobljem, kadeti i vojni piloti u OS RH informirat će potencijalne stipendiste o mogućnostima stipendiranja, odgovarati na upite te podijeliti vlastita iskustva.

Sajam stipendija je središnji nacionalni događaj u području visokog obrazovanja na kojemu se na jednom mjestu predstavljaju informacije o mogućnostima studiranja u Hrvatskoj i inozemstvu, kao i o mogućnostima stipendiranja. Za posjetitelje Sajma organizirani su i popratni programi s predavanjima, te stručne i javne rasprave o aktualnim temama obrazovne politike u Hrvatskoj. Sajam se održava od 2005. godine jednom godišnje, u organizaciji Instituta za razvoj obrazovanja.
Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma je Francuska, a mogućnosti studiranja u inozemstvu predstavit će više od 60 institucija iz 15 zemalja Europe, Sjeverne Amerike i Azije.

Također, MORH će od 15. do 22. listopada 2014., sudjelovati na 5. Virtualnom danu karijera i znanja, gdje će predstaviti mogućnosti zapošljavanja u MORH-u i OS RH.

Virtualni dani karijera i znanja održava se u organizaciji portala MojPosao, a povezuju posjetitelje sajma s najuspješnijim tvrtkama kod kojih postoji mogućnost za zaposlenje te s edukativnim ustanovama kod kojih mogu saznati sve o mogućnostima dodatnog obrazovanja i profesionalnog usavršavanja. Sajam tako posjetiteljima daje uvid u najnovije trendove na regionalnom i lokalnim tržištima zapošljavanja, ali im i skreće pažnju na važnost ulaganja u obrazovanje kako bi se ostvario uspjeh u poslu.



Priopćenja