Ministar Vukelić uputio brzojav sućuti ministru Klichu

Povodom tragične zrakoplovne nesreće u kojoj su živote izgubili predsjednik Republike Poljske Lech Kaczynski te velik broj dužnosnika među kojima i brojni dužnosnici iz obrambenog sektora Republike Poljske, ministar obrane Branko Vukelić uputio je brzojav sućuti poljskom ministru nacionalne obrane Bogdanu Klichu.


Poštovani ministre,

u ovim trenucima najdublje žalosti, kada cijela poljska nacija tuguje zbog tragičnog gubitka NJ.E. Predsjednika Republike Poljske Lecha Kaczynskog, kao i velikog broja političkih, kulturnih i vojnih dužnosnika, uključujući i Vaše najbliže suradnike - visoke dužnosnike obrambenog sektora, želim Vam gospodine ministre, u ime Ministarstva obrane Republike Hrvatske i Oružanih snaga RH, kao i u svoje osobno ime izraziti najdublju i najiskreniju sućut.

S vama smo u vašoj boli, moleći i nadajući se da će ta velika bol koju danas osjećamo zbog vašeg nenadoknadivog gubitka, s neizbježnim prolaskom vremena prijeći u trajno sjećanje. Naše misli i molitve su u ovim trenutcima sa dužnosnicima Poljske, koji su tako tragično napustili ovaj svijet i pridružili se slavnoj poljskoj prošlosti, kao i sa njihovim obiteljima i prijateljima.

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske i Oružane snage RH izgubile su danas mnogo dobrih prijatelja koji će nam svima nedostajati. Uspomena na njih ostat će u našem trajnom sjećanju i našim srcima, pamteći ih kao istinske prijatelje i saveznike.


Ministar obrane
Branko Vukelić



Priopćenja