Ministar Vukelić u službenom posjetu Mađarskoj

Ministar obrane Branko Vukelić boravit će u utorak, 19. svibnja, u mađarskom gradu Kaposvaru, gdje će se sastati s ministrom obrane Republike Mađarske Imreom Szekeresom. Na radnom sastanku dvojica ministara razgovarat će o bilateralnoj suradnji dviju zemalja, a između ostalog, teme o kojima će hrvatski i mađarski ministar obrane, Branko Vukelić i Imre Szekeres, razgovarati su i iskustva Mađarske u korištenju fondova NATO-a, te natjecanju gospodarskih subjekata za projekte, odnosno poslove NATO-a.

Za hrvatskog ministra obrane organiziran je svečani doček na središnjem kaposvarskom trgu, Trgu Kossuth Ter, uz počasni mimohod mađarskih postrojbi. Očekuje se kako će se ministar Vukelić obratiti okupljenim građanima.

U sklopu službenog posjeta Republici Mađarskoj, ministar Vukelić susret će se i s gradonačelnikom grada Kaposvara Szitom Karolyem.

Uz ministra obrane RH Branka Vukelića, u službenom posjetu Republici Mađarskoj boravit će i državni tajnik MORH-a Pjer Šimunović, dok će radnom sastanku u izaslanstvu Republike Mađarske uz ministra obrane Republike Mađarske Imrea Szekeresa, nazočiti i zamjenik načelnika GS Mađarskog domobranstva general pukovnik Janos Mikita.

Osoba za kontakt za navedeni događaj je načelnik Službe za odnose s javnošću i informiranje MORH-a Goran Grošinić, mob: 098/312-839.


Najave