Ministar obrane primio u posjet veleposlanika Japana

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/vp_japana_29052012_v.jpg

Ministar obrane RH, Ante Kotromanović primio je danas 29. svibnja 2012. u nastupni posjet veleposlanika Japana Masaru Tsujia.


Tijekom susreta izraženo je zadovoljstvo suradnjom i prijateljstvom dviju zemalja, a ministar Kotromanović istaknuo je kako bi trebalo iznaći modalitete i za poboljšanje suradnje Ministarstava obrane Hrvatske i Japana. U okviru možebitne suradnje dvaju ministarstava bilo je govora o eventualnoj zajedničkoj obuci časnika za sudjelovanje u mirovnim misijama.

Tom prigodom ministar Kotromanović zahvalio je veleposlaniku Tsujiu na humanitarnim programima donacija vlade Japana za razvoj civilnog društva u RH, kroz koje je u 2011. godini donirano oko 5 milijuna eura. Ministar je posebno zahvalio na donacijama za razminiranja, te istaknuo kako će se Hrvatska u narednih 15-ak godina baviti problemom razminiranja, stoga cijeni svaku pomoć u te svrhe.

Veleposlanik Tsuji zahvalio je na podršci i solidarnosti koju je Hrvatska pružila Japanu povodom potresa i tsunamija koji su pogodili Japan 2011. godine. Ocijenio je značajnom ulogu Hrvatske u regiji, kao i članstvo u NATO-u i EU, čime se osim za sigurnost i stabilnost regije šalje i dobra poruka poslovnom svijetu te se otvaraju mogućnosti za eventualne buduće poslovne suradnje.

Također, razgovaralo se i o održanom NATO summitu u Chicagu te su se u svijetlu recentnih događaja u regiji složili, da bi na predstojećem NATO summitu jedna od tema svakako trebala biti i pitanje proširenja NATO Saveza.


    Ministar obrane primio u posjet veleposlanika Japana

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/ministar-obrane-primio-u-posjet-veleposlanika-japana/vp_japana_29052012_1.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/ministar-obrane-primio-u-posjet-veleposlanika-japana/vp_japana_29052012_2.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/ministar-obrane-primio-u-posjet-veleposlanika-japana/vp_japana_29052012_3.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/ministar-obrane-primio-u-posjet-veleposlanika-japana/vp_japana_29052012_4.jpg


Priopćenja