Ministar obrane primio predstavnike sindikata

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/ministar_sindikati_m.jpg

Ministar obrane Berislav Rončević sa suradnicima primio je 30. listopada predstavnike Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika i Sindikata djelatnika u vojsci i državnim službama te Samostalnog sindikata djelatnika u zrakoplovstvu.


Na sastanku se razgovaralo o rješavanju statusnih problema državnih službenika i namještenika odnosno o njihovim umirovljenjima sukladno zakonu te o dinamici preustroja Oružanih snaga s naglaskom na zbrinjavanje državnih službenika i namještenika koji će biti izdvojeni iz obrambenog sustava. Bilo je riječi i o Zrakoplovno-tehničkom zavodu, za koji je ministar poručio da će biti izdvojen iz sustava, napomenuvši da će se to provesti transparentno i u skladu s državnim interesima. U razgovorima su se osvrnuli i na funkcioniranje državne tvrtke Pleter, za koje je ministar Rončević zaključio da ima svoju šansu te dodao da njezinim osnivanjem MORH nije povećao troškove, a kvaliteta usluge je na dosta mjesta i bolja.

Predsjednik SDVDS-a Radomir Delić također je izrazio zadovoljstvo radom Pletera te posebno ukazao na dobar odnos vodstva prema zaposlenicima, zaključivši da se sve dogovoreno i poštuje. Da se tvrtka Pleter pokazala kao dobar i stabilan poslodavac potvrdio je i tajnik SDLSN-a Siniša Kuhar, ocijenivši da sporazum o preuzimanju djelatnika Službe za gospodarenje nekretninama predstavlja model socijalno odgovornog rješenja.

Budući da je ovo ujedno zadnji sastanak u ovom mandatu, sindikalni predstavnici izrazili su tom prigodom svoje zadovoljstvo cjelokupnom suradnjom s MORH-om u protekle četiri godine, zaključivši da je bila konstruktivna i intenzivna te na doista visokoj razini. Ministar obrane je suradnju sa sindikatima također ocijenio korektnom i višestruko uspješnom, nazvavši ih socijalnim partnerima.

Priopćenja