Ministar obrane i dekan FPZ-a o proširenju studija aeronautike

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2018/04/razvoj_studija_aeronautike_f16_30032018_v.jpg
Foto: MORH/ J. Kopi

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević sastao se u petak, 30. ožujka 2018. u Ministarstvu obrane RH s dekanom Fakulteta prometnih znanosti prof.dr.sc. Hrvojem Goldom.



Sastanku su prisustvovali i načelnik Glavnog stožera RH general zbora Mirko Šundov, zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Mato Mikić i ravnatelj Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman"  general-bojnik Mate Pađen, te predstavnici Fakulteta prometnih znanosti, prodekan za znanost prof. dr. sc. Ernest Bazijanac i voditelj studija aeronautike prof.dr.sc. Doris Novak.

Na sastanku se razgovaralo o razvoju i proširenju studija aeronautike za potrebe školovanja vojnih pilota u svjetlu povećanog interesa zbog nabave borbenih aviona F-16 C/D Barak.

Posebno je istaknut zajednički interes za korištenje ove prilike, koja je izravno vezana uz nabavu višenamjenskog borbenog aviona od Države Izrael, za transfer tehnologije i kompetencija te ukupni razvoj školovanja zrakoplovnog osoblja u Republici Hrvatskoj. Isto tako, naglašeno je kako je riječ o jedinstvenoj prilici za tehnološki iskorak kako za Hrvatsku vojsku, tako i za cijelu akademsku zajednicu.

Sastanak u Ministarstvu obrane RH prvi je konkretan korak u smjeru razvoja novih sposobnosti, nakon Vladine Odluke o nabavi višenamjenskih borbenih aviona od Države Izrael.



Priopćenja