Ministar i načelnik GS OS RH uputili božićne čestitke pripadnicima u misijama

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/12/cestitka_21122017_v.jpg
Foto: MORH/ J. Kopi

Čestitke na uspješno odrađenim zadaćama i zahvala što časno i profesionalno predstavljate Hrvatsku u svijetu

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov uputili su čestitke video vezom uoči božićnih i novogodišnjih blagdana pripadnicima Oružanih snaga koji se nalaze u području NATO misije potpore miru "Resolute support" u Afganistanu, NATO operacije potpore miru KFOR na Kosovu i NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Litvi i Poljskoj.

Ministar Krstičević putem video veze poručio je pripadnicima u Afganistanu, Kosovu, Litvi i Poljskoj: "U ime Vlade Republike Hrvatske, Ministarstva obrane i u svoje osobno ime čestitam Vam na svim uspješno odrađenim zadaćama i aktivnostima ove godine. Hvala vam što časno i profesionalno predstavljate svoje Oružane snage i Republiku Hrvatsku u svijetu, na ponos svih nas. Želim Vam obilje mira, zdravlja povodom Božića te sretnu i uspješnu Novu godinu."

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH, general zbora Mirko Šundov pripadnicima u NATO misijama i operacijama poručio je: "Hvala Vam na svemu što činite za Oružane snage i Vašu domovinu i nastavite tako i dalje. Povodom blagdana, želim Vas sretan i blagoslovljen Božić i uspješnu Novu godinu."

Pripadnici sedmog Hrvatskog kontingenta u Afganistanu na čelu sa zapovjednikom brigadirom Željkom Ljubasom i pripadnici 26. Hrvatskog kontingenta na Kosovu na čelu sa bojnikom Zoranom Veselkom izvijestili su ministra obrane i načelnika Glavnog stožera o aktivnostima kontingenta i istaknuli kako se sve zadaće provode sukladno planovima te je stanje u području operacija stabilno.

Pripadnici 1. Hrvatskog kontingenta NATO Ojačane prednje prisutnosti u Litvi na čelu sa zapovjednikom satnikom Markom Krpanom i 1. Hrvatskog kontingenta NATO Ojačane prednje prisutnosti u Poljskoj na čelu sa zapovjednikom bojnikom Ivanom Užarevićem istaknuli su kako se sve aktivnosti odrađuju profesionalno i sukladno dinamici.

Pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske sudjeluju u jednoj misiji i sedam operacija potpore miru te dvije NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti s više od 400 pripadnika.

Priopćenja