Ministar Krstičević u Međimurskoj županiji

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/medjimurje_24032017_v.jpg
Foto: MORH/J. Kopi

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević sa suradnicima danas je, u petak 24. ožujka 2017., posjetio Međimursku županiju.

Prvi dio posjeta bio je posvećen sastanku u Čakovcu sa županom Međimurske županije Matijom Posavcem i drugim predstavnicima lokalnih institucija.

Ministar Krstičević je tom prigodom istaknuo da je domaćine upoznao sa detaljima posjeta obližnjem Varaždinu i skorašnjim povratkom postrojbe Oružanih snaga RH u taj grad. Također, naglasio je da je iznimno važno poticati snaženje gospodarstva, te razvoj svih krajeva Hrvatske, a bitnu ulogu u tome imaju sigurnost i stabilnost kojima se stvaraju okviri za daljnji razvoj kako standarda građana, tako i lokalne vlasti i države u cjelini.

Župan Posavec je rekao da su razgovori dotakli dobru suradnju MORH-a i gospodarskih subjekata u županiji, sigurnosnu situaciju s naglaskom na buduću Strategiju nacionalne sigurnosti, te dobar primjer civilne prenamjene nekadašnjih vojnih objekata u Međimurju.

Saborski zastupnik Darko Horvat podsjetio je na pozitivnu činjenicu da hrvatskog vojnika opremaju hrvatske tvrtke, a dobar dio tih tvrtki  je iz Međimurja. Pozivajući na još bolju suradnju po tom pitanju, Horvat je poželio puno uspjeha ministru i suradnicima u svemu što čine da bi Hrvatska i dalje bila sigurna zemlja.

Nakon sastanka izaslanstvo je posjetilo postrojenja tvrtke Šestan-Busch d.o.o. u Prelogu. Tijekom obilaska i sastanka sa gradonačelnikom Preloga Ljubomirom Kolarekom i vlasnikom tvrtke Alojzijem Šestanom, ministar Krstičević je istaknuo zadovoljstvo činjenicom da ta hrvatska tvrtka koja oprema i Oružane snage RH spada u najuglednije proizvođače borbenih kaciga u svijetu.

 

 

 

 

    Ministar Krstičević u Međimurskoj županiji

    Foto: MORH/ J. Kopi

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/ministar-krsticevic-u-medimurskoj-zupaniji/ck_240307_135435.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/ministar-krsticevic-u-medimurskoj-zupaniji/ck_240307_135657.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/ministar-krsticevic-u-medimurskoj-zupaniji/ck_240307_135940.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/ministar-krsticevic-u-medimurskoj-zupaniji/sestan_240317_1.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/ministar-krsticevic-u-medimurskoj-zupaniji/sestan_240317_2.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/ministar-krsticevic-u-medimurskoj-zupaniji/sestan_240317_3.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/ministar-krsticevic-u-medimurskoj-zupaniji/sestan_240317_4.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/ministar-krsticevic-u-medimurskoj-zupaniji/sestan_240317_5.jpg


Priopćenja