Ministar Krstičević s veleposlanikom Crne Gore

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/vp_cg_03022017_v.jpg
Foto: MORH/ J. Kopi

Potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević susreo se danas, u petak, 3. veljače 2017., u Ministarstvu obrane RH s veleposlanikom Crne Gore u Republici Hrvatskoj Borom Vučinićem.

Na sastanku je potvrđena vrlo dobra bilateralna suradnja između dviju prijateljskih, susjednih zemalja.

Ministar Krstičević tom je prigodom izrazio zadovoljstvo susretom, budući da su Republika Hrvatska i Crna Gora dvije susjedne zemlje koje svojim prijateljskim odnosom mogu biti primjer ostalim zemljama u Jugoistočnoj Europi.

"Hrvatska je od početka bila veliki zagovornik ulaska Crne Gore u  NATO savez te me raduje da smo u studenom 2016. ratificirali Pristupni protokol. Također, snažno podupiremo i put Crne Gore prema Europskoj uniji te smo spremni podijeliti svoja iskustva iz pristupnih pregovora za članstvo u EU – posebno s područja Zajedničke sigurnosne i obrambene politike", naglasio je ministar.

Republika Hrvatska se pozicionirala kao vodeća nacija u prijenosu iskustava u približavanju euroatlantskim integracijama, pri čemu Crna Gora koristi iskustva Republike Hrvatske za izgradnju vlastitih obrambenih sposobnosti.

Sugovornici su se složili kako je najbolji model za stabilizaciju i prosperitet susjedstva nastavak europske i euroatlanske integracije, a stabilnost Jugoistočne Europe ostaje jedan od prioriteta s obzirom na niz izazova s kojima je suočena.



Priopćenja