Ministar Krstičević primio ruskog veleposlanika

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/vp_rus_02022017_v.jpg
Foto: MORH/ J. Kopi

Potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević primio je danas, u četvrtak, 2. veljače 2017., u Ministarstvu obrane RH veleposlanika Ruske Federacije Anvara Azimova i vojnog izaslanika Sergeya Molodkova.

Na sastanku su razmijenjena stajališta o aktualnim globalnim izazovima  međunarodnoj zajednici te bilateralnim odnosnima Republike Hrvatske i Ruske Federacije.
Ministar Krstičević je istaknuo jasnu hrvatsku poziciju kao članice Europske Unije i NATO saveza, kao i obveza koje is tog članstva proizlaze, ali i izrazio uvjerenje da to ne mora biti prepreka za korektnu bilateralnu hrvatsko-rusku suradnju.

Ministar je stoga izrazio želju za stabilnim i otvorenim odnosima, kako bilateralno tako i između EU, odnosno NATO-a i Ruske Federacije jer svatko snosi svoj dio odgovornosti za osiguranje stabilnosti i mira.

Dobri i otvoreni odnosi preduvjet su stabilnosti i razvoja svih zemalja te će Hrvatska razvijati dobre odnose i sa svojim susjedima i zemljama iz okruženja kako u vanjskoj politici, tako i području obrane i sigurnosti.

Veleposlanik Azimov je istaknuo otvorenost Ruske Federacije za suradnju s Republikom Hrvatskom na svim područjima te izrazio nadu u otvoreniji dijalog s euroatlantskom zajednicom.



Priopćenja