Ministar Krstičević u obilasku požarišta u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/split_17072017_v.jpg
Foto: HRZ i PZO

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević zajedno s ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem i glavnim vatrogasnim zapovjednikom Splitsko-dalmatinske županije Draženom Glavinom u ponedjeljak, 17. srpnja 2017. godine u obilasku je požarišta na području Splitsko-dalmatinske županije.

"Vatrogasci i zrakoplovne snage su maksimalno angažirane. Vjerujem da ćemo učiniti sve da se situacija sanira. Zahvalan sam svim lokalnim ljudima na svemu i vatrogascima koji čine sve da se sve stavi pod kontrolu na terenu", istaknuo je ministar Krstičević.

"Najvažnije je da su hrabrošću i uvježbanošću vatrogasaca i stanovništva su spriječene ogromne štete. Uz maksimalan angažman vjerujem da je ono nagore iza nas. Postoje izazovi, vjetar često mijenja svoju putanju i to dodatno otežava situaciju", rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Trenutno su tri Canadaira CL-415 angažirana su na požarištima kod Podstrane te dva Canadaira CL-415i tri Airtractora AT-802 kod Radošinovaca . Također dva Airtractora upućena su na požarište kod Bibinja.

100 pripadnika Oružanih snaga iz vojarni u Kninu i Gospiću prebačeno je u vojarnu Lora u Splitu i u Žrnovnicu i spremni su u bilo kojem trenutku pomoći civilnim snagama sukladno procjeni Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

    Ministar Krstičević u obilasku požarišta

    Foto: HRZ i PZO

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/ministar-krsticevic-u-obilasku-pozarista/split_17072017_1.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/ministar-krsticevic-u-obilasku-pozarista/split_17072017_2.jpg


Priopćenja