Ministar Krstičević na Konferenciji “Europa koja je utjecajna”

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2019/11/oznaka_eu2020hr_dodatni_logotip-1-1024x683.jpg

U Osijeku konferencija posvećena predstavljanju četvrtoga stupa prioriteta hrvatskoga predsjedanja Vijećem EU

Konferencija posvećena predstavljanju četvrtoga stupa prioriteta hrvatskoga predsjedanja Vijećem Europske unije “Europa koja je utjecajna” održat će se u utorak, 26. studenoga 2019. godine, s početkom u 12.00 sati, u Osijeku (Građevinski i arhitektonski fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera, Ulica Vladimira Preloga 3).

Na konferenciji će sudjelovati potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.

Među središnjim temama hrvatskoga predsjedanja i glavnim odrednicama vanjskoga djelovanja EU-a bit će promicanje europskih vrijednosti i interesa na globalnoj sceni, jačanje transatlantskih odnosa i multilateralizma, ostvarivanje ciljeva iz Programa UN-a za održivi razvoj 2030. te produbljivanje europske sigurnosne i obrambene suradnje.

Vjerodostojnost Europske unije odražava se kroz mogućnost njezinoga doprinosa međunarodnoj sigurnosti i kroz odgovorni pristup prema vlastitom susjedstvu, istočnom i južnom, uključujući Hrvatskoj posebno važan jugoistok Europe. Hrvatsko predsjedništvo zauzimat će se za nastavak djelotvorne i vjerodostojne politike proširenja, što je zalog stabilnosti, sigurnosti i daljnjeg gospodarskoga razvoja i povezanosti europskoga kontinenta.

Objava Ministar Krstičević na Konferenciji “Europa koja je utjecajna” pojavila se prvi puta na MORH.



Najave