Ministar Kotromanović sa veleposlanicom Talijanske Republike

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/vp_italy_29022012_v.jpg

Ministar obrane RH Ante Kotromanović, primio je danas, u srijedu 29. veljače 2012. godine, u nastupni posjet veleposlanicu Talijanske Republike u Republici Hrvatskoj Emmanuelu D'Alessandro.

Veleposlanica D'Alessandro je ovom prigodom čestitala ministru Kotromanoviću na imenovanju te istaknula kako je upravo jučer talijanski parlament, u kratkom roku od referenduma u RH, ratificirao pristupni ugovor RH s EU, te podsjetila kako se njezina zemlja i tijekom pregovora zalagala za ulazak RH u EU. Ulazak Hrvatske u Europsku uniju, po njenoj ocjeni, otvorit će daljnje mogućnosti suradnje Hrvatske i Italije kako općenito tako i na obrambenom planu.

Ministar Kotromanović je rekao kako su Hrvatska i Italija dvije prijateljske zemlje koje nemaju otvorenih pitanja, te je zahvalio na potpori koju Italija pruža Hrvatskoj od njezine neovisnosti, a posebno istaknuvši potporu na ulasku u NATO savez i pri završetku pregovora o ulasku u EU.

Ministar je istaknuo kako Hrvatska i Italija imaju u misijama ISAF i KFOR pripadnike svojih oružanih snaga, te kako su te obje misije značajne za sigurnost i stabilnost u tim regijama. Istaknuo je kako smatra da se suradnja dviju zemalja na obrambenom planu može i pojačati, posebno na području vojno - tehničke suradnje.


    Ministar Kotromanović sa veleposlanicom Talijanske Republike

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/ministar-kotromanovi-primio-veleposlanicu-italije/vp_italy_29022012_1.JPG
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/ministar-kotromanovi-primio-veleposlanicu-italije/vp_italy_29022012_2.JPG
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/ministar-kotromanovi-primio-veleposlanicu-italije/vp_italy_29022012_3.JPG
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/ministar-kotromanovi-primio-veleposlanicu-italije/vp_italy_29022012_4.JPG
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/ministar-kotromanovi-primio-veleposlanicu-italije/vp_italy_29022012_5.JPG


Priopćenja