Ministar Kotromanović posjetio vojarnu "pk Predrag Matanović" u Petrinji

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/petrinja_20012012_v.jpg

Ministar obrane Ante Kotromanović posjetio je danas, u petak 20. siječnja 2012. vojarnu "Pukovnik Predrag Matanović" u Petrinji gdje je obišao smještajne, skladišne i vježbališne kapacitete u tom dugoročno perspektivnom objektu Oružanih snaga RH.


Ministra obrane Kotromanovića dočekali su načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general pukovnik Drago Lovrić, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske (HKoV) Dragutin Repinc te zapovjednik Gardijske motorizirane brigade (GMTBR) brigadni general Mladen Fuzul, koji je prezentirao stanje u vojarni kao i perspektive njenog daljnjeg korištenja i plan razvoja.

Osim o aktivnostima u vojarni i njenim značajkama i karakteristikama pojedinih objekata,  general Fuzul je ministra izvjestio o popunjenosti postrojbe te naglasio kako je zapovjedni kadar, od razine desetine pa do razine bojne, u poslijednje vrijeme znatno pomlađen, te je ministru predstavio  zapovjednike bojni "Tigrovi" i "Gromovi" koje su smještene u Petrinji.

Osim navedenih postrojbi, u toj vojarni također se nalaze i dijelovi drugih postrojbi logističke i opskrbne struke. Ministar Kotromanović je izrazio zadovoljstvo što ova perspektivna vojarna na 322 hektara ne ometa razvoj grada i ove sredine, a istodobno je za Oružane snage vrlo iskoristiva, jer na istoj lokaciji obuhvaća smještajne i skladišne komplekse kao i vježbalište, strelište i poligon. Ministar Kotromanović u obraćanju zapovjednicima iz postrojbi bojne "Tigrovi" i bojne "Gromovi" istaknuo je kako osobno zna kako je teško biti zapovjednik, kada se pred tebe stavljaju određene zadaće, a uvjeti u kojima radiš nisu u skladu sa zahtjevima.

Posebno je pohvalio sudjelovanje pripadnika OS RH u međunarodnim misijama i operacijama, što su zahtjevne i odgovorne zadaće. Ministar Kotromanović je istaknuo kako Ministarstvo obrane intenzivno radi na smanjivanju svih nepotrebnih troškova te smanjivanju administrativnog dijela Ministarstva obrane kao i donošenju kvalitetnog ustroja koji će minimalizirati dupliciranje pojedinih poslova između ustrojbenih cjelina Ministarstva obrane i Glavnog stožera OS RH. Tako ušteđena sredstva preusmjerit će na trening, obuku i vježbe pripadnika OS RH. Ministar je istaknuo i kako se radi na kvalitetnijem i boljem upravljanju osobljem i personalnom karijerom vojnika, dočasnika i časnika, kao i izmjenama zakonske regulative iz područja obrane.

{phocagallery view=category|categoryid=864|limitstart=0|displaydownload=1| detail=4|enableswitch=1}





Priopćenja