Ministar Buljević s ministricom obrane BiH Marinom Pendeš

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/bilaterala_27022016_v.jpg
Foto: OSRH/ S. Brigljević

Ministar obrane RH Josip Buljević sastao se u subotu, 27. veljače 2016., u Splitu s ministricom obrane Bosne i Hercegovine Marinom Pendeš.

Na sastanku su razmijenjena mišljenja o mogućnostima unaprijeđenja bilateralne obrambene suradnje dviju zemalja, o suradnji u okviru inicijativa u jugoistočnoj Europi te globalnim i regionalnim sigurnosnim pitanjima.

U kontekstu dosadašnje obrambene suradnje, koja predstavlja značajan segment ukupne bilateralne suradnje Hrvatske i BiH, posebno su istaknuta područja školovanja i obuke, obrambenog planiranja i međunarodne obrambene suradnje te aktivnosti vezane za Sigurnosnu i obrambenu politiku EU.
 
Istaknuto je da Hrvatska podupire reforme u BiH koje su preduvjet za članstvo u NATO i EU.
 
Sastanak je bio prigoda i za razgovor o situaciji u  jugoistočnoj Europi koja je trenutno suočena s nizom izazova te o aktualnoj sigurnosno-političkoj situaciji u svijetu.

    Ministar Buljević s ministricom obrane BiH Marinom Pendeš

    Foto: OSRH/ S. Brigljević

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/ministar-buljevic-s-ministricom-obrane-bih-marinom-pendes/bilaterala_27022016_1.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/ministar-buljevic-s-ministricom-obrane-bih-marinom-pendes/bilaterala_27022016_2.jpg


Priopćenja