Ministar Buljević s budućim vojnim izaslanikom brg Martinićem

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/buljevi_27012016_v.jpg
Foto: MORH/ J. Kopi

Ministar obrane RH Josip Buljević je danas, 27. siječnja 2016. godine primio u službeni posjet budućeg vojnog izaslanika Republike Hrvatske u Francuskoj Republici brigadira Ivu Martinića, koji na dužnost  stupa 1. veljače 2016. godine.

Ministar Buljević izrazio je zadovoljstvo posjetom, istaknuo kako će u svom mandatu velik značaj pridavati međunarodnoj obrambenoj suradnji, posebno u kontekstu novih sigurnosnih izazova. Također, budućem vojnom izaslaniku ministar je zaželio uspjeh u radu.

Brigadir Ivo Martinić rođen je 6. studenog 1965. godine u Šibeniku. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirao je engleski i francuski jezik i književnost., a na istom fakultetu magistrirao je amerikanistiku. Završio je Ratnu školu Oružanih snaga Francuske Republike, vojno diplomatsku školu na Hrvatskom vojnom učilištu, integriranu obuku za mirovne operacije i sigurnost u Litvi.

Pripadnik je Oružanih snaga RH od 1992. godine. Tijekom svoje bogate karijere obnašao je niz odgovornih dužnosti u Oružanim snagama. Između ostalog, od 2001. do 2003. godine bio je viši stručni savjetnik u vojnom dijelu Misije OS RH pri Sjevernoatlantskom savezu, a u travnju 2003. godine bio je imenovan vojnim izaslanikom za zemlje Beneluksa. Sudjelovao je u mirovnoj operaciji ISAF u Afganistanu 2011. godine kao stožerni časnik za operacije stabilnosti u združenom zapovjedništvu (IJC).

Obnašao je dužnost načelnika Odjela za personalne poslove u Zapovjedništvu Hrvatske kopnene vojske, od prosinca 2013. do siječnja 2016. godine bio je zamjenik načelnika Personalne uprave Glavnog stožera OSRH.



Priopćenja