Ministar Buljević obišao stradale pripadnike OS RH

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/karlovac27042016_2376_v.jpg
Foto: MORH/ J. Kopi

Ministar obrane RH, Josip Buljević je danas, 27. travnja 2016., posjetio Opću bolnicu u Karlovcu i Kliničku bolnicu Dubrava u Zagrebu, gdje se upoznao sa zdravstvenim stanjem ozlijeđenih pripadnika OS RH. U Općoj bolnici u Karlovcu je razgovarao sa sanacijskim upraviteljem bolnice dr Suadom Crnicom o zdravstvenom stanju ozlijeđenih pripadnika OS RH koji su stradali na vojnom poligonu „Cerovac“ kod Karlovca tijekom provođenja planirane obuke.

Ministar Buljević je nakon razgovora s liječničkim timom rekao, kako je u ovom trenutku najvažnije zdravstveno stanje naših pripadnika, te istaknuo kako ova nesreća pokazuje koliko je teško, zahtjevno i odgovorno ali i opasno biti vojnik. "U ovom trenutku je cijela obitelj naših Oružanih snaga s našim stradalim kolegama i njihovim obiteljima" rekao je ministar, te dodao kako je važno da se što prije jasno utvrdi kako je došlo do ove teške nesreće, kako bi se preveniralo da se ovakav događaj ne ponovi.

"Stanje starijeg pripadnika je stabilno,a drugi naš pripadnik je na intenzivnoj obradi, o čemu će vas liječnici naknadno izvijestiti. Došao sam zahvaliti osoblju Opće bolnice Karlovac na odličnoj pravodobnoj reakciji i nadajmo se da će sve biti dobro. O tome što se točno dogodilo utvrdit će formirana Povjerenstva na razini postrojbe, Hrvatskog vojnog učilišta i Glavnog stožera", rekao je ministar Buljević u izjavi za medije.

Dr. Suad Crnica je potvrdio da je stanje 41-godišnjeg pripadnika stabilno i da je izvan životne opasnosti, uz konstataciju da se kod njega također radi o teškim tjelesnim ozljedama, te je prebačen u Kliničku bolnicu Dubrava, gdje će dalje biti nastavljeno njegovo liječenje. "Drugi, 22-godišnji pripadnik OSRH  je još uvijek u operacijskoj sali, za sada je njegovo stanje stabilno, a dalje ćemo vidjeti tijekom noći i jutra te narednih dana", rekao je dr. Crnica.

Nakon Opće bolnice u Karlovcu, ministar Buljević je u KB Dubrava u Zagrebu razgovarao sa dr. Tonijem Kolakom, šefom kirurške službe koji je izvijestio ministra o stanju ozlijeđenog pripadnika OS RH koje je tijekom večeri prebačen u tu bolnicu.

Nesreća u kojoj su teško ozlijeđena dvojica pripadnika OS RH dogodila se danas, oko 13 sati na vojnom poligonu "Cerovac" kod Karlovca tijekom planirane provedbe obuke polaznika Temeljne časničke izobrazbe, smjera Inženjerija, a u kojoj su korištena minsko eksplozivna sredstava. Na mjestu događaja odmah su upućeni i istražitelji kriminalističke vojne policije koji provode očevid i utvrđuju sve činjenice vezano uz spomenuti događaj.

    Ministar Buljević obišao stradale pripadnike OSRH

    Foto: MORH/ J. Kopi

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/ministar-buljevic-obisao-stradale-pripadnike-osrh/karlovac27042016_2361.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/ministar-buljevic-obisao-stradale-pripadnike-osrh/karlovac27042016_2363.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/ministar-buljevic-obisao-stradale-pripadnike-osrh/karlovac27042016_2372.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/ministar-buljevic-obisao-stradale-pripadnike-osrh/karlovac27042016_2376.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/ministar-buljevic-obisao-stradale-pripadnike-osrh/zagreb_27042016_2385.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/ministar-buljevic-obisao-stradale-pripadnike-osrh/zagreb_27042016_2388.jpg


Priopćenja