Ministar Božinović uputio brzojav sućuti obitelji Vida Stipetića

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/vid_stipetic_v-2.jpg

„Sa žaljenjem sam primio vijest o iznenadnom odlasku admirala Vida Stipetića. U ovom teškom trenutku želim vam u svoje ime i u ime svih djelatnika Ministarstva obrane i pripadnika Oružanih snaga izraziti najdublju sućut zbog odlaska vašeg supruga i oca, našeg admirala Vida Stipetića.


Svi koji su ga imali čast poznavati, osobito oni koje je kao zapovjednik vodio, znaju koliko je znanja, iskustva i osobne požrtvovnosti ugradio u Hrvatsku ratnu mornaricu. Na tome smo mu neizmjerno zahvalni.

Iako u ovom trenutku ne postoje riječi koje bi ublažile vašu bol, znajte da su u ovom trenutku, uz vas, svi pripadnici velike Vidove obitelji – obitelji Ministarstva obrane i njegovih Oružanih snaga“, stoji u brzojavu ministra Božinovića.

 

Admiral Vid Stipetić, veteran Domovinskog rata i drugi zapovjednik Hrvatske ratne mornarice. Rođen je 1937. godine u Ogulinu. Bio je dragovoljac Domovinskog rata  i pripadnik Oružanih snaga RH od 1991. godine. Iskustvom i znanjem dao je značajan doprinos formiranju i stvaranju Hrvatske ratne mornarice, a posljednju dužnost, zapovjednika Hrvatske ratne mornarice obnašao je do 2002. godine, kada je umirovljen.
Za osobni doprinos u obrani Republike Hrvatske i hrabrost tijekom Domovinskog rata odlikovan je Redom bana Jelačića, Redom hrvatskog pletera, Redom Nikole Šubića Zrinskog, Redom hrvatskog trolista, Redom kneza Domagoja s ogrlicom, Spomenicama domovinskog rata,  Spomenicom Domovinskog rata, Spomenicom domovinskog rata, Spomenicama domovinske zahvalnosti te medaljom Oluja.



Priopćenja