Ministar Božinović s danskom ministricom Lillelund Bech

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/bozinovic_11032011_v.jpg

Tijekom sastanka ministara obrana NATO-a u Bruxellesu, ministar obrane Davor Božinović razgovarao je odvojeno s ministricom obrane Kraljevine Danske Gitte Lillelund Bech o inicijativi te zemlje vezano uz veterane koja je na prošlom summitu NATO-a u Lisabonu prihvaćena te je dobila i poseban stručni okvir u sklopu NATO-a koji bi trebao ispitati mogućnosti razvoja i unaprjeđenja na tom području.

"Hrvatska raspolaže sa znanjima i iskustvima u skrbi za veterane, branitelje i njihove obitelji, a inicijativa Kraljevine Danske je prihvaćena od strane saveznika stoga je ovo područje itekako od interesa obiju zemalja", rekao je ministar Božinović.

Također, očekuje se kako će se o toj inicijativi raspravljati na stručnoj konferenciji koja će se ove godine održati u Kopenhagenu. Obzirom da je Kraljevina Danska posebno zainteresirana za uspostavu Centra izvrsnosti za veteranska pitanja, danska ministrica Lillelund Bech je rekla kako će se moguća suradnja s Hrvatskom svakako uzeti u obzir, a posebno je istaknula činjenicu kako iz Kraljevine Danske unazad dvije godine na odmor i rehabilitaciju u Hrvatsku dolaze danski veterani putem njihovih udruga.



Priopćenja