Humanitarna akcija pripadnika 10. HRVCON-a u Afganistanu

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2019/07/humanitarna_akcija_afganistan_03062019_v-1024x768.jpg

Pripadnici 8. savjetničkog specijalnog tima za obučno središte specijalnih snaga (Special Police Training Center Special Operations Advisory Team - SPTC SOAT-a) u sklopu 10. hrvatskog kontingenta u NATO misiji potpore miru "Odlučna potpora" (Resolute Support – RS) u Afganistanu organizirali su 22. lipnja 2019. humanitarnu akciju opremanja dječjeg vrtića u Kabulu.

Objava Humanitarna akcija pripadnika 10. HRVCON-a u Afganistanu pojavila se prvi puta na MORH.

Prikupljenim sredstvima kupljena je oprema i igračke za dječji vrtić koji se nalazi u sklopu “Human rights, Woman and Children Office” u kampu Wak u Kabulu, a koji promiče prava žena i djece te vodi brigu o problemima žena koje su zaposlene u Afganistanskoj specijalnoj policiji.

Pripadnici 8. SPTC SOAT u sklopu svoje misije provode obuku, savjetovanje i asistiranje novih i postojećih pripadnica Afganistanske specijalne policije. Afganistanske žene koje su polaznice raznih tečajeva, kao i veliki broj žena trenutno zaposlenih u specijalnoj policiji, na tečajeve i redovan rad svakodnevno dovode svoju djecu.

Kako bi se pripadnicama Afganistanske specijalne policije olakšao posao i pohađanje tečajeva i obuke, donirane su igračke i oprema za vrtić kako bi djeca za to vrijeme mogla provoditi vrijeme u igri i zabavi.

Ovom akcijom pripadnici 10. HRVCON-a još jednom su pokazali solidarnost i spremnost za pružanjem humanitarne pomoći prema onima kojima je ista i najpotrebnija.

[See image gallery at www.morh.hr]

Objava Humanitarna akcija pripadnika 10. HRVCON-a u Afganistanu pojavila se prvi puta na MORH.



Stranica