Ministar Božinović na kongresu „CBMTS – Industry VII“

Ministar obrane Davor Božinović otvorit će u ponedjeljak, 11. travnja 2011. godine, s početkom u 9 sati,  „Sedmi svjetski kongres o kemijskoj, biološkoj, radiološkoj i nuklearnoj prijetnji i terorizmu“ (CBMTS-Industry VII, Seventh World Congress on the CBRN Treath and Terorism) koji se do 15. travnja održava u Cavtatu.

 

Suorganizatori sedmog po redu Kongresa u Republici Hrvatskoj su Hrvatska gospodarska komora, Ministarstvo vanjskih poslova, Državna uprava za zaštitu i spašavanje, Državni zavod za radiološku i nuklearnu sigurnost, Organizacija za zabranu kemijskog oružja (OPCW iz Nizozemske) te tvrtke Tectus d.o.o. i američka tvrtka ASA Inc. (vlasnik licence Kongresa).

Prema najavama organizatora na Kongresu se očekuje sudjelovanje 200-tinjak sudionika iz više od 40 država svijeta, a pored već tradicionalnih tema ove godine će posebna pažnja biti posvećena definiranju namjenske industrije u području NRKB obrane, suradnji međunarodnih organizacija u provođenju politike neširenja oružja za masovno uništenje i borbe protiv terorizma, definiranju procedura u slučaju NRKB ugroze te novim oblicima kemijskih i bioloških ugroza.



Najave