Ministar Banožić uputio čestitku povodom obljetnice Hrvatske ratne mornarice

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2022/09/2022-09-16-hrm-1024x683.jpg
Ministar Banožić uputio čestitku povodom obljetnice Hrvatske ratne mornarice | Foto: Arhiva MORH

I danas ste, kao i za vrijeme Domovinskog rata, jamci hrvatskog suvereniteta i branitelji hrvatskog Jadrana! Pokazali ste tada kako volja i želja za slobodom lomi pomorske blokade i donosi pobjede, poručio je Banožić pripadnicima HRM-a

Uoči obljetnice Hrvatske ratne mornarice ministar obrane Mario Banožić u petak 16. rujna 2022. godine uputio je čestitku pripadnicama i pripadnicima HRM-a:

“Pripadnice i pripadnici Hrvatske ratne mornarice, čestitam vam 31. obljetnicu ustrojavanja!

I danas ste, baš kao i za vrijeme Domovinskog rata, jamci hrvatskog suvereniteta i branitelji hrvatskog Jadrana! Pokazali ste tada kako volja hrvatskog čovjeka, želja za slobodom lomi pomorske blokade i donosi pobjede!

Zahvaljujem vam što ulažete svoje znanje i iskustvo, što ste predani u izvršavanju zadaća, a sve za dobrobit Hrvatske ratne mornarice i naše domovine!

Sa zahvalnošću se prisjećamo svih hrabrih branitelja koji su položili živote za današnju Hrvatsku, za budućnost svih naraštaja koji će baštiniti i braniti najljepše more na svijetu!

Dugogodišnje neulaganje u obranu sve više dolazi na naplatu. Hrvatska Vlada svjesna je važnosti ulaganja u modernizaciju i opremanje svih grana Hrvatske vojske i to i čini. Za Hrvatsku ratnu mornaricu u pregovorima smo s talijanskom Vladom za dva lovca mina, planiramo izgradnju višenamjenskog broda i dovršetak obalnih ophodnih brodova. Time će i HRM imati svjetliju budućnost.

Ono što našim građanima ulijeva sigurnost i izaziva ponos ste vi – pripadnice i pripadnici HRM-a! Zbog vas je Hrvatska ratna mornarica izvrsno pozicionirana u međunarodnim misijama i operacijama. Vi ste ti koji svakodnevno pomiču granice i podižu razinu svojih sposobnosti, koji viju hrvatski barjak i štite hrvatske interese na moru!

Sretan vam Dan Hrvatske ratne mornarice! Neka vam je mirno more!”

Objava Ministar Banožić uputio čestitku povodom obljetnice Hrvatske ratne mornarice pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja