Ministar Banožić s izraelskim veleposlanikom Korenom u MORH-u

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2023/10/2023-10-30-izrael-1024x683.jpg
Ministar Banožić s izraelskim veleposlanikom Korenom u MORH-u | Foto: MORH/ F. Klen

Izrael ima puno pravo braniti se od terorističkih napada i zaštiti svoju sigurnost poštujući međunarodno i humanitarno pravo, poručuje ministar Banožić

Ministar obrane Mario Banožić sa suradnicima sastao se u ponedjeljak 30. listopada 2023. godine s veleposlanikom Države Izrael u Republici Hrvatskoj Nj.E. Garyem Korenom.

Na sastanku se razgovaralo o obrambenoj suradnji u područjima od obostranog interesa, nastavku suradnje u području vojno-vojne te vojno-tehničke suradnje, a ministar Banožić izrazio je solidarnost u ovom teškom trenutku za izraelski narod.

“Izrael ima puno pravo braniti se od terorističkih napada i zaštititi svoju sigurnost poštujući pritom međunarodno i humanitarno pravo. Za budućnost čitave regije bit će važno i potrebno težiti minimaliziranju daljnjih stradanja civila”, rekao je ministar obrane.

Veleposlanik Koren zahvalio je ministru Banožiću na dosadašnjoj potpori te razumijevanju Vlade Republike Hrvatske, kao i dosadašnjoj obrambenoj suradnji. Izvijestio je o trenutačnom stanju na terenu, naglasivši da su operacije Izraela usmjerene isključivo protiv Hamasa, te da Izrael i Izraelske oružane snage vode računa o međunarodnom pravu, zaštiti civila te humanitarnom aspektu.

Objava Ministar Banožić s izraelskim veleposlanikom Korenom u MORH-u pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja