Ministar Banožić na zajedničkom sastanku EU ministara obrane i vanjskih poslova

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2020/05/morh-1024x607.jpg

Ministar obrane Mario Banožić sudjelovat će na sastanku Vijeća za vanjske poslove u formatu EU ministara obrane i ministara vanjskih poslova koji će se održati u Bruxellesu

Ministar obrane Mario Banožić sudjelovat će na sastanku Vijeća za vanjske poslove u formatu EU ministara obrane i ministara vanjskih poslova 21. ožujka 2022. godine u Bruxellesu.

Tijekom zajedničkog sastanka, na kojemu će, uz ministra obrane, sudjelovati i ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, raspravljat će se o Strateškom kompasu, s ciljem njegova usvajanja. Ambiciozan i djelotvoran, temeljen na zajedničkom razumijevanju država članica, Strateški kompas pružit će političke smjernice za daljnji razvoj EU inicijativa u području sigurnosti i obrane u sljedećih pet do deset godina.

Nakon zajedničkog sastanka, u formatu ministra obrane, raspravljat će se implikacije ruske agresije na Ukrajinu i europsku sigurnost, a putem video veze očekuje se obraćanje ukrajinskog ministra obrane koji će informirati o aktualnoj situaciji.

Objava Ministar Banožić na zajedničkom sastanku EU ministara obrane i vanjskih poslova pojavila se prvi puta na MORH.



Najave