Ministar Banožić na sastanku Vijeća za vanjske poslove u Bruxellesu

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2020/05/morh-1024x607.jpg

Ministar obrane Mario Banožić sudjelovat će na sastanku Vijeća za vanjske poslove u formatu ministara obrane u Bruxellesu

Ministar obrane Mario Banožić sudjelovat će u utorak 17. svibnja 2022. godine u Bruxellesu na sastanku Vijeća za vanjske poslove Europske unije u formatu ministara obrane.

Ministri će sudjelovati na sastanku Upravljačkog odbora Europske obrambene agencije (EDA) na kojemu će se raspravljati o uspostavi Čvorišta za EU obrambene inovacije (HEDI) i razmijeniti mišljenja o preliminarnoj analizi nedostatnih obrambenih ulaganja u EU koju priprema Europska komisija u suradnji s EDA-om.

Na Vijeću za vanjske poslove EU u formatu ministara obrane raspravljat će se, između ostalog, o daljnjem procesu provedbe Strateškog kompasa s naglaskom na trenutnu situaciju u misijama i operacijama koje Unija provodi u okviru Zajedničke sigurnosne i obrambene politike EU.

Nakon toga će na neformalnom sastanku s Glavnim tajnikom NATO-a Jensom Stoltenbergom i ukrajinskim ministrom obrane Oleksijem Režnikovim koji će sudjelovati putem videokonferencije, ministri razmijeniti mišljenja o ruskoj agresiji na Ukrajinu.

Objava Ministar Banožić na sastanku Vijeća za vanjske poslove u Bruxellesu pojavila se prvi puta na MORH.



Najave