Ministar Banožić na sastanku NATO ministara obrane u Bruxellesu

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2021/10/2021-10-20-nato-1024x640.jpg

Ministar Banožić sudjelovat će na sastanku Sjevernoatlantskog vijeća u formatu ministara obrane država članica NATO-a koji se održava uživo po prvi put od veljače 2020.

Ministar obrane Mario Banožić, sudjelovat će u četvrtak 21. listopada i petak 22. listopada 2021., u Bruxellesu u Kraljevini Belgiji na sastanku Sjevernoatlantskog vijeća u formatu ministara obrane država članica NATO-a.

Sastanak će biti održan uživo po prvi puta od veljače 2020., otkad su sastanci u ovom formatu zbog pandemije COVID-19 bili održavani putem videotelekonferencija.

Sastankom će predsjedati glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg. Očekuje se da će ministri obrane kroz sjednice raspoređene tijekom dva dana razgovarati o trenutnim ključnim temama Saveza poput budućih savezničkih napora u borbi protiv terorizma nakon povlačenja iz Afganistana te osnaživanja savezničkog odvraćanja i obrane.

Ministrima obrane Saveza na posebnoj sjednici posvećenoj suradnji između NATO-a i Europske unije pridružit će se i partneri iz Finske i Švedske, kao i visoki predstavnik Europske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Josep Borell.

Objava Ministar Banožić na sastanku NATO ministara obrane u Bruxellesu pojavila se prvi puta na MORH.



Najave