Ministar Banožić na sastanku ministara obrane u Parizu

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2023/06/2023-06-19-paris-mo-hranj-1024x768.jpg
Ministar Banožić na sastanku ministara obrane u Parizu | Foto: MORH

Ministrima obrane u Parizu pridružio se i francuski predsjednik Emanuel Macron

Ministar obrane Mario Banožić sudjelovao je u ponedjeljak 19. lipnja 2023. godine u Parizu na završnom sastanku ministara obrane i predstavnika Europske unije i NATO-a koji je predvodio ministar Oružanih snaga Francuske Republike Sébastien Lecornu, a u sklopu službenog posjeta Francuskoj na marginama pariške izložbe vojne opreme i naoružanja Paris Air Show.

Tijekom sastanka razmijenjena su mišljenja o važnosti protuzračne i proturaketne obrane u okviru i smjeru ostvarivanja zajedničkih ciljeva.

Na zaključcima se ministrima obrane pridružio francuski predsjednik Emanuel Macron.

Tom prigodom, francuski ministar obrane Lecornu zahvalio je izaslanstvima na posjeti pariškoj izložbi koja je evoluirala u najprestižniji i najveći sajam zrakoplovstva u Europi koji na jednom mjestu okuplja elitu zrakoplovnog svijeta.

Podsjetimo, ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj posjetili su izložbu “Paris Air Show 2023” i sudjelovali na Konferenciji o europskoj protuzračnoj i proturaketnoj obrani koja je održana uz izložbu. Na drugom panelu konferencije hrvatski sudionik bio je zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Michael Križanec.

Objava Ministar Banožić na sastanku ministara obrane u Parizu pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja