Ministar Banožić na sajmu naoružanja i vojne opreme „Eurosatory 2022“ u Francuskoj

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2020/05/morh-1024x607.jpg

Izaslanik predsjednika Vlade ministar Banožić posjetit će sajam naoružanja i vojne opreme u Parizu, a u sklopu posjeta sastat će se i s francuskim ministrom Oružanih snaga Sebastienom Lecornuom

Izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske ministar obrane Mario Banožić s izaslanstvom, posjetit će 13. i 14. lipnja 2022. sajam naoružanja i vojne opreme „Eurosatory 2022“, koji se održava u Parizu, Francuska Republika.

Ministar Banožić obići će izložbene prostore tvrtki hrvatske obrambene industrije koje sudjeluju na ovogodišnjem „Eurosatory“ sajmu, zajedno s Hrvatskom gospodarskom komorom. „Eurosatory“ je vodeća međunarodna izložba kopnene i zračne obrane i sigurnosti koja se održava svake parne godine u lipnju u Paris Nord Villepinte izložbenom centru.

U sklopu posjeta Francuskoj ministar Banožić održat će i bilateralni sastanak s ministrom Oružanih snaga Francuske Republike Sebastienom Lecornuom. Ministri će na sastanku potpisati Pismo namjere između Ministarstva obrane RH i francuskog Ministarstva oružanih snaga o suradnji u okviru Europskog obrambenog fonda.

Objava Ministar Banožić na sajmu naoružanja i vojne opreme „Eurosatory 2022“ u Francuskoj pojavila se prvi puta na MORH.



Najave