Ministar Banožić na redovnom sastanku NATO ministara obrane u Bruxellesu

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2020/05/morh-1024x607.jpg

Ministar Banožić sudjelovat će na redovnom sastanku Sjevernoatlantskog vijeća u formatu ministara obrane država članica NATO-a

Ministar obrane Mario Banožić, sudjelovat će u srijedu 15. lipnja i četvrtak 16. lipnja 2022., u Bruxellesu u Kraljevini Belgiji na redovnom sastanku Sjevernoatlantskog vijeća u formatu ministara obrane država članica NATO-a. Sastankom će predsjedati glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg.

Očekuje se da će ministri obrane na dvije sjednice 16. lipnja razgovarati o trenutnim ključnim temama Saveza poput novog NATO-ovog strateškog koncepta, prilagodbe dugoročnog postava odvraćanja i obrane te pravedne raspodjele tereta kao i o ostalim temama u svrhu pripreme nadolazećeg NATO summita u Madridu koji će se održati od 28. do 30. lipnja 2022. godine.

Ministrima obrane Saveza na posebnoj sjednici 15. lipnja posvećenoj ruskoj agresiji na Ukrajinu pridružit će se i visoki predstavnik Europske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Josep Borell te predstavnici partnerskih država Finske, Švedske, Gruzije i Ukrajine.

Uoči redovnog sastanka NATO ministara obrane, ministar Banožić sudjelovat će 15. lipnja u Bruxellesu i na sastanku Kontaktne skupine za Ukrajinu u organizaciji Sjedinjenih Američkih Država.

Objava Ministar Banožić na redovnom sastanku NATO ministara obrane u Bruxellesu pojavila se prvi puta na MORH.



Najave