Ministar Banožić na konferenciji za medije u Osijeku povodom “EPSO 2021”

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2021/05/2021-05-07-mo-epso-2021-1024x768.jpg
Ministar Banožić na konferenciji za medije u Osijeku povodom "EPSO 2021"

Streljaštvo je iznimna disciplina koja je važna za Hrvatsku vojsku, istaknuo je Banožić

Ministar obrane Republike Hrvatske Mario Banožić sudjelovao je na konferenciji za medije povodom održavanja Europskog prvenstva u streljaštvu “EPSO 2021” u petak, 7. svibnja 2021. godine u Osijeku.

Uz ministra Banožića, na konferenciji su sudjelovali i izaslanik ministrice turizma i sporta RH, ravnatelj Uprave za sport Krešimir Šamija, župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka Žana Gamoš, predsjednik Hrvatskog streljačkog saveza Hubert Kišpal te tajnik Građanskog streljačkog društva “Osijek 1784” i direktor organizacije natjecanja Zoran Ćelić.

Tom prigodom, ministar Banožić istaknuo je potporu koju su pripadnici Inženjerijske bojne Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske pružili u organizaciji Europskog prvenstva u streljaštvu, kao i zadovoljstvo što su radovi izvršeni u predviđenom roku do 30 dana bez obzira na prekide zbog lošeg vremena. Također, ministar je uputio čestitke cijelom organizacijskom odboru i zahvalio se Hrvatskom streljačkom savezu na suradnji. “Streljaštvo je iznimna disciplina koja je važna za Hrvatsku vojsku”, naglasio je Banožić te dodao da se natjecanje održava neposredno prije Olimpijskih igara u Tokiju i da će biti izvrsna prilika za provjeru sposobnosti sportaša za Olimpijadu. “Uvjeren sam da će hrvatski sportaši, a pogotovo pripadnici Hrvatske vojske, ugovorni pričuvnici, ostvariti sjajne rezultate na oba natjecanja” istaknuo je.

Izaslanik ministrice turizma i sporta RH i ravnatelj Uprave za sport Krešimir Šamija istaknuo je kako je riječ o tehnički i organizacijski vrlo izazovnom projektu obzirom na uvjete pandemije, ali i iznimno vrijednom događaju u kontekstu turizma. Čestitao je organizatorima i svima koji su sudjelovali u organizaciji, među kojima i Ministarstvu obrane RH.

Župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić je rekao da se organizacijom ovakvih događaja pokazuje kvaliteta i ponuda hrvatskog sporta, a sekundarno i turistička ponuda, istaknuvši da će 1755 natjecatelja koji će sudjelovati na ovom natjecanju u Osijeku svakako svoje dojmove prenijeti i u svoje matične države. “Nadamo se da će doći i kao turisti u Hrvatsku i Slavoniju”, rekao je Anušić.

Zamjenica gradonačelnika Grada Osijek Žana Gamoš u ime gradonačelnika i Grada Osijeka zahvalila je svim dionicima istaknuvši značaj i tradiciju Građanskog streljačkog društva “Osijek 1784” koje je svojim djelovanjem zaslužno za održavanje ovako velikog događaja u Osijeku.

Predsjednik Hrvatskog streljačkog saveza Hubert Kišpal također se zahvalio svima koji su sudjelovali u pripremi ovog natjecanja. Posebno je izrazio zahvalnost ministru obrane koji je omogućio da vojska sudjeluje u pripremnim radovima. “Moramo svi biti ponosni što smo uspjeli organizirati ovo natjecanje u ovakvim uvjetima i okolnostima koje nas okružuju”, zaključio je Kišpal.

Objava Ministar Banožić na konferenciji za medije u Osijeku povodom “EPSO 2021” pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja