Ministar Banožić na aktualnom prijepodnevu u Hrvatskom saboru

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2021/04/dsc_9740-1024x684.jpg
Ministar obrane Mario Banožić sudjelovao je na aktualnom prijepodnevu u Hrvatskom saboru tijekom kojeg su predstavnici Vlade odgovarali na pitanja saborskih zastupnika | Foto: MORH/M. Čobanović

Jedino uz jaku konkurenciju i široko tržište možemo osigurati kvalitetnije proizvode i usluge na zadovoljstvo svih pripadnika HV-a, poručuje Banožić

Ministar obrane Mario Banožić sudjelovao je u srijedu, 7. travnja 2021. na aktualnom prijepodnevu u Hrvatskom saboru tijekom kojeg su predstavnici Vlade RH odgovarali na pitanja saborskih zastupnika.

Tom prigodom, ministar Banožić odgovorio je na zastupničko pitanje o značaju ugovora sklopljenih s proizvođačima hrvatske obrambene industrije za Hrvatsku vojsku, ali i hrvatsko gospodarstvo.

„Osim financijske vrijednosti ugovora, važno je istaknuti kako Hrvatska vojska kontinuiranim korištenjem proizvoda hrvatske obrambene industrije pruža našoj industriji izvrsne reference na natječajima na međunarodnim tržištima“, rekao je ministar obrane i istaknuo kako Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska nisu samo potrošači, već kako vrlo aktivno doprinose razvoju hrvatskih tvrtki te plasmanu proizvoda hrvatske obrambene industrije na svjetska tržišta.

Ministar obrane Mario Banožić sudjelovao je na aktualnom prijepodnevu u Hrvatskom saboru tijekom kojeg su predstavnici Vlade odgovarali na pitanja saborskih zastupnika | Foto: MORH/M. Čobanović

„Jedino uz jaku konkurenciju i široko tržište možemo osigurati kvalitetnije proizvode i usluge na zadovoljstvo svih pripadnika Hrvatske vojske. Hrvatski vojnici opremljeni su naoružanjem i opremom hrvatskih proizvođača, a to su ujedno i kvalitetni i vrhunski proizvodi koji zadovoljavaju visoke standarde kvalitete“, objasnio je ministar obrane i dodao kako je uvjeren u nastavak suradnje s proizvođačima hrvatske obrambene industrije u idućim godinama s obzirom na nove perspektive u kontekstu povlačenja financijskih sredstava iz Europskoga obrambenog fonda.

„Cilj nam je u ovoj godini zadržati razinu opremanja koja će omogućiti redovito funkcioniranje sustava i provedbu Ustavom definiranih misija i zadaća Hrvatske vojske. Ovogodišnjim proračunom i ovom nabavom želimo nastaviti jačati Hrvatsku vojsku jer je ulaganje u Hrvatsku vojsku ponajprije ulaganje u sigurnu budućnost svih naših građana“, zaključio je ministar obrane Mario Banožić.

Podsjetimo, Ministarstvo obrane RH početkom ožujka ove godine potpisalo je 38 ugovora i okvirnih sporazuma o nabavi vojne opreme za potrebe opremanja Oružanih snaga RH s hrvatskim proizvođačima vojne opreme u ukupnoj vrijednosti od oko 284 milijuna kuna.

Ministar obrane Mario Banožić sudjelovao je na aktualnom prijepodnevu u Hrvatskom saboru tijekom kojeg su predstavnici Vlade odgovarali na pitanja saborskih zastupnika | Foto: MORH/M.Čobanović

Objava Ministar Banožić na aktualnom prijepodnevu u Hrvatskom saboru pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja