Ministar Banožić čestitao 16. obljetnicu pripadnicima GMBR-e

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2023/03/2023-03-31-arhiva-t-brandt-1024x683.jpg
Foto: Arhiva MORH/ T. Brandt

Bezrezervno podržavam sve što dovodi do dostizanja sposobnosti srednje pješačke brigade stoga nastavljamo s modernizacijom HV-a, poručuje ministar obrane

Ministar obrane Mario Banožić uputio je pripadnicima Gardijske mehanizirane brigade u petak 31. ožujka 2023. godine čestitku povodom 16. obljetnice osnutka:

“Poštovane pripadnice i pripadnici Gardijske mehanizirane brigade,

čestitam vam šesnaestu obljetnicu ustrojavanja brigade koja je zajedno s GOMBR-om, udarna snaga Hrvatske kopnene vojske!

Svi izazovi s kojima se danas susrećemo, podsjetili su nas kako je mir najveća vrijednost koju moramo beskompromisno štititi i neumorno čuvati.

Svojim djelovanjem u međunarodnim misijama i operacijama pokazujete kako ste snažan saveznik i partner i drago mi je što sam se u posljednje vrijeme u nekoliko navrata uvjerio koliko izuzetan posao obavljate i izvan granica naše Domovine.

Zato kao ministar obrane, uz cijelo Ministarstvo obrane, bezrezervno podržavam sve ono što će dovesti do dostizanja sposobnosti srednje pješačke brigade i u nadolazećem razdoblju, nastavljamo modernizaciju sposobnosti Hrvatske vojske.

Dostizanjem sposobnosti srednje pješačke brigade ostvarit ćemo jedan od NATO ciljeva sposobnosti čime ćemo ponovo dokazati kako smo snažan, vjerodostojan i pouzdan partner i saveznik.

Svjesni smo važnosti opremanja Hrvatske vojske najmodernijim suvremenim tehnologijama, ali svjesni smo i kako ste upravo vi ključna sastavnica uspjeha Hrvatske vojske: svatko od vas svojim primjerom pokazuje kako u redovima HV-a prosječnost ne stanuje!

Budite i dalje oni koji će u svemu što čine baštiniti nesalomljivi duh slavnih Tigrova, Pauka, Gromova i Vukova, budite i nadalje Domovini vjerni!”

Objava Ministar Banožić čestitao 16. obljetnicu pripadnicima GMBR-e pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja