Međuresorna vježba "Jadran 12"

Na pomorskom poligonu Žirje, u petak, 1. lipnja 2012. godine, s početkom u 11 sati, održat će se međuresorna vježba tijela nadležnih za nadzor i zaštitu interesa Republike Hrvatske na moru "Jadran 12".

Cilj vježbe je provjera sposobnosti i učinkovitosti zajedničkog djelovanja na moru.

Međuresorna vježba „Jadran“ održava se u pravilu svake godine, a u sklopu aktivnosti Središnje koordinacije za nadzor i zaštitu interesa na moru kojom ove godine predsjeda Ministarstvo obrane. U radu Središnje koordinacije, uz predstavnike MORH-a, sudjeluju i predstavnici Ministarstva pomorstva, prometa i infrasrukture, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva financija, Ministarstva zaštite okoliša i prirode, Ministarstva gospodarstva, Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Ministarstva pravosuđa, Ministarstva kulture, Državne uprave za zaštitu i spašavanje i Državnog inspektorata.

Uzvanici iz tijela koja sudjeluju u radu Središnje koordinacije za nadzor i zaštitu interesa RH na moru i predstavnici medija bit će ukrcani na zapovjedni brod vježbe, odnosno brod Obalne straže RH „Faust Vrančić“, kako bi pratili sljedeće radne točke vježbe:

  1. Kontrola ribarice, od 11 sati
  2. Spriječavanje krijumčarenja ljudi i opijata,
  3. Traganje i spašavanje na moru,
  4. Spriječavanje onečišćenja mora i gašenje opožarenog plovila, do cca 13.10 sati.

Molimo sve zainteresirane predstavnike medija za medijsko praćenje vježbe "Jadran" da dođu u trajektno pristanište u luku Primošten, u petak, 1. lipnja 2012. najkasnije do 9.45 sati zbog daljnjeg ukrcaja na zapovjedni brod i praćanja vježbe.


Također, ljubazno molimo dolazak i praćenje vježbe najaviti osobi za kontakt za navedenu vježbu  - časnici za odnose s javnošću Obalne straže, pukovnici Sandri Jonjić, mob: 091/ 738 - 8227.



Najave