Međunarodna vojna vježba logističke postrojbe „IEL MILU 2011“

Na cestovnom vježbalištu „Glavica“ kraj Požege u petak, 11. studenog, s početkom u 11 sati, održat će se pokazni dio međunarodne vojne vježbe "IEL MILU 2011" (Multinational integrated logistic unit on infrastructure engineering for logistics). Riječ je o vježbi u kojoj uz pripadnike Zapovjedništva za potporu OSRH sudjeluju i pripadnici logističkih postrojbi OS Republike Rumunjske (vodeća nacija) i Republike Bugarske.

„IEL MILU“, odnosno Multinacionalna integrirana logistička postrojba, Infrastrukturna inženjerija za logistiku je postrojba veličine satnije, a zadaća joj je osiguranje inženjerijske potpore za logistiku u području NATO operacija. Temeljne sposobnosti postrojbe su izgradnja, popravak, održavanje i zbrinjavanje infrastrukture i postrojenja u potpori logističkim sastavnicama.

Također, tijekom pokaznog dijela vježbe bit će prezentirane i mogućnosti poligona za cestovnu vožnju „Glavica“, odnosno staza za terensku vožnju gdje se osposobljavaju vozači za rad u terenskim uvjetima.

Pozivamo zainteresirane predstavnike medija da poprate navedeni događaj i dođu na cestovno vježbalište „Glavica“, u petak, 11. studenog, najkasnije do 10,45 sati.

Obzirom na praćenje vožnje u terenskim uvjetima molimo zainteresirane predstavnike medija da za navedenu aktivnost dođu u adekvatnoj odjeći i obući.

Osoba za kontakt je načelnik Službe za odnose s javnošću i informiranje MORH-a Goran Grošinić, mob: 098/312 839.



Najave