Ministar obrane uputio čestitku povodom 28. obljetnice VRO Bljesak

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2023/05/2023-05-01.jpg
Foto: Arhiva MORH/ T. Brandt

Stvorili smo vojsku na čast i ponos branitelja, vojsku čiji temelji pripadaju hrvatskoj mladosti koja je ratnih devedesetih svoj potencijal usmjerila dobrobiti današnjih generacija, poručuje Banožić

Ministar obrane Mario Banožić uputio je u ponedjeljak 1. svibnja 2023. godine čestitku hrvatskim braniteljima i hrvatskim građanima povodom obilježavanja 28. obljetnice VRO Bljesak.

“Poštovane obitelji poginulih, umrlih i nestalih hrvatskih branitelja,
poštovani hrvatski branitelji i sudionici vojno-redarstvene operacije Bljesak,
poštovani pripadnici Hrvatske vojske,
drage građanke i građani,

iako danas s ponosom obilježavamo dvadeset i osmu obljetnicu vojno-redarstvene operacije Bljesak, s velikom tugom prisjećamo se svih naših vojnika i redarstvenika koji su položili svoj život za ideju o samostalnoj i suverenoj hrvatskoj državi.

Prvog svibnja te povijesne 1995. godine, hrvatski branitelji i hrvatsko vodstvo na čelu s prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom, pokazali su cijelome svijetu kako hoćemo i možemo postati samostalna, suverena i moderna država: hvala, poštovani sudionici VRO Bljesak na miru koji ste nam poklonili i na duhu zajedništva iz kojeg motivaciju crpimo i danas!

Ostavština hrvatskih branitelja temelj je na kojem gradimo i jačamo modernu Hrvatsku vojsku koja pripada hrvatskom narodu i čini neodvojiv dio naše tradicije i nacionalnog identiteta.

Na temeljima povijesnih iskustava iz Domovinskog rata, a ponosni na činjenicu kako imamo snažnu tradiciju obrambene vojske, u nadolazećem razdoblju provest ćemo značajne i povijesne projekte modernizacije Hrvatske vojske.

Stvorili smo vojsku na čast i ponos naših branitelja, vojsku čiji temelji pripadaju hrabroj hrvatskoj mladosti koja je ratnih devedesetih cijeli svoj potencijal usmjerila za dobrobit današnjih generacija.

Još jednom, veliko im hvala za jednu i jedinu nam domovinu Hrvatsku!”

U VRO Bljesak sudjelovalo je oko 7200 hrvatskih vojnika i policajaca. Poginuo je ili od posljedica ranjavanja preminuo 51 hrvatski branitelj, a 162 branitelja su ranjena.

Objava Ministar obrane uputio čestitku povodom 28. obljetnice VRO Bljesak pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja