Krstičević Saboru podnio Godišnje izvješće o obrani za 2017.

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2018/05/ministar_krstivcevic_sabor_v.jpg
Foto: MORH / T. Brandt - Arhiva

Hrvatska vojska postala je brend, a naši pripadnici svakodnevno pridonose jačanju ugleda domovine, poručuje ministar Krstičević



Potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević u Hrvatskom saboru je u srijedu, 9. svibnja 2018. podnio Godišnje izvješće o obrani za 2017. godinu. Tom je prilikom poručio kako je Hrvatska vojska postala brend te da je u prošloj godini u potpunosti ispunila svoju ulogu.

"Hrvatska vojska postala je brend u operacijama i misijama, a naši pripadnici svakodnevno pridonose jačanju ugleda domovine", kazao je ministar Krstičević.

Naglasio je kako je HV u 2017. u potpunosti ispunila svoju ulogu te uspješno provela sve misije i zadaće definirane Ustavom i zakonom te strateškim dokumentima.

Napomenuo je i kako je prošle godine zaustavljen trend smanjenja proračunskih izdvajanja za obranu. "Prošla godina je važna prekretnica koja, uz povećanje izdvajanja za obranu za iduće godine, ubrzava razvoj sposobnosti za uspješno izvršavanje misija i zadaća u sklopu domovinske sigurnosti", rekao je ministar.

Krstičević je podsjetio i da su prošle godine vojsku vratili u Vukovar i Sinj, a da će ih ove godine vratiti u Ploče i Varaždin.

Pohvalio je i saborsko donošenje Strategije nacionalne sigurnosti RH te Zakona o sustavu domovinske sigurnosti, kao i odluku Vlade da, sukladno odluci Vijeća za obranu, nabavi 12 borbenih zrakoplova F-16 C/D Barak iz Izraela.

Klubovi zastupnika u raspravi su podržali Godišnje izvješće o obrani za 2017. godinu. 



Priopćenja