Krstičević s ministrima obrane Velike Britanije i Crne Gore u Münchenu

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2019/02/mo_16022019_2_v.jpg

Drugog dana Münchenske sigurnosne konferencije, potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević održao je bilateralne sastanke s ministrima obrane Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske i Crne Gore

Drugog dana Münchenske sigurnosne konferencije, potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević održao je u subotu,16. veljače 2019. bilateralne sastanke s ministrima obrane Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske i Crne Gore, Gavinom Williamsonom i Predragom Boškovićem.

Tijekom bilateralnog sastanka s ministrom obrane Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske naglašeno je kako je Velika Britanija važan strateški partner s kojom Hrvatska ima sadržajan odnos u području obrane koji se provodi u sve tri grane Oružanih snaga RH, ali i u drugim dijelovima obrambenog sustava.

Kao primjer uspješne bilateralne suradnje istaknuta jezajednička vojna vježba SAVA STAR te je najavljeno ovogodišnje sudjelovanje Velike Britanije na vježbi IMMEDIATE RESPONSE.

Ministar Krstičević pozvao je ministra obrane Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije Gavina Williamsona na Jadransku izložbu naoružanja i vojne opreme ASDA-19 koja će se održati u travnju ove godine u Splitu.

Na marginama konferencije, ministar Krstičević je tijekom bilateralnog sastanka s ministrom obrane Crne Gore Predragom Boškovićem istaknuo kako hrvatski i crnogorski vojnici zajednički sudjeluju u NATO misiji potpore miru Odlučna potpora u Afganistanu, a dvije države ostvaruju bilateralnu obrambenu suradnju i u području izobrazbe.

Tijekom sastanka, istaknuto je kako će Hrvatska nastaviti poduprijeti Crnu Goru na europskom putu, te će nastaviti dijeliti iskustva iz članstva u NATO-u.

Priopćenja