Krstičević s britanskom ministricom obrane u Bruxellesu

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2019/07/krsticevic_bruxelles_26062019_v-1024x683.jpg

Ministar Krstičević u Bruxellesu se susreo s britanskom ministricom Penelope Mary Mordaunt s kojom je potvrdio izvrsnu obrambenu suradnju

Objava Krstičević s britanskom ministricom obrane u Bruxellesu pojavila se prvi puta na MORH.

Na marginama NATO sastanka ministara obrane 26. lipnja 2019. godine u Bruxellesu, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Republike Hrvatske Damir Krstičević, ministrica obrane Ujedinjene Kraljevine Penelope Mary Mordaunt u prisustvu Belgije kao vodeće nacije i zamjenice glavnog tajnika NATO-a Rose Gottemoeller, potpisali su Memorandum o suglasnosti o međunarodnoj suradnji za opskrbu odlučujućim streljivom u provedbi kopnenih operacija Land Battle Decisive Munitions LBDM.

Hrvatska i Velika Britanija pridružile su se LBDM inicijativi u kojoj dosad sudjeluje 16 zemalja članica i tri partnerske zemlje. Ova Inicijativa ima presudan učinak u kopnenim operacijama, a u okviru koje se provodi zajednička nabava i praćenje životnog ciklusa streljiva u provedbi kopnenih operacija što doprinosi značajnoj financijskoj i vremenskoj uštedi.

Također, ministar Krstičević u Bruxellesu se susreo s britanskom ministricom Mordaunt s kojom je razgovarao o bilateralnoj obrambenoj suradnji Hrvatske i Velike Britanije. Tom prigodom ministrica je potvrdila namjeru Velike Britanije za potpisivanje dokumenta o strateškom partnerstvu u području obrane s Hrvatskom. Obrambena suradnja između Hrvatske i Ujedinjene Kraljevine visokog je intenziteta, a UK je jedan od strateških partnera Hrvatske u području sigurnosno – obrambene suradnje. To potvrđuje i sudjelovanje 2000 pripadnika britanske vojske na međunarodnim vojnim vježbama Swift Response i Immediate Response koje su se nedavno održale na teritoriju Republike Hrvatske.

[See image gallery at www.morh.hr]

Objava Krstičević s britanskom ministricom obrane u Bruxellesu pojavila se prvi puta na MORH.



Stranica