Konferencija Vojnog odbora NATO-a u Splitu

Vojni odbor NATO saveza, najviše vojno tijelo NATO-a, održat će u Splitu od 16. do 18. rujna 2016. konferenciju u formatu načelnika glavnih stožera, čiji je domaćin načelnik Glavnog stožera OS RH, general zbora Mirko Šundov.

Načelnici glavnih stožera raspravljat će o provedbi odluka koje su šefovi država i vlada NATO-a donijeli na srpanjskom samitu u Varšavi, te će također razmotriti ključne aspekte zadaća u tijeku kao i budućih, kako bi se osigurale dodatne upute i smjernice. Načelnici će ocijeniti i razmijeniti stajališta o NATO-vim operacijama, misijama i aktivnostima.

Konferenciju će voditi Predsjedavajući Vojnog odbora NATO-a general Petr Pavel, uz asistenciju generala Curtisa M. Scaparrottija (SACEUR) i generala Denisa Merciera (SACT). 

Vojni odbor sastaje se dvaput godišnje u formatu načelnika GS u sjedištu NATO-a u Bruxellesu kako bi se raspravljalo o NATO-vim operacijama i misijama te dalo konsenzusom donesene savjete Sjevernoatlantskom vijeću o optimalnim načinima odgovora na globalne sigurnosne izazove, a jednom godišnje sastaje se na teritoriju jedne od članica. Na dnevnoj razini rad se odvija putem stalnih vojnih predstavnika u sjedištu NATO-a u Bruxellesu.

Za zainteresirane predstavnike medija omogućit će se praćenje događaja:

U petak, 16. rujna 2016.

18:30-19:00

            Svečano otvaranje konferencije u Galeriji Meštrović u Splitu

U subotu, 17. rujna 2016.

08:30-08:50

Vojni odbor u formatu načelnika glavnih stožera (hotel Le Méridien Lav)

Uvodna riječ generala Petra Pavela, Predsjedavajućega VO NATO   

Uvodna riječ predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar - Kitarović

 18:00-18:30

Konferencija za medije - (hotel Le Méridien Lav) general Petr Pavel, predsjedavajući Vojnog odbora NATO-a i general zbora Mirko Šundov, načelnik GS OSRH

Foto-materijal

Fotografije i video-materijali sa svih uvodnih događaja bit će dostupni online na www.nato.int/ims.

Konferencija za medije neće se prenositi uživo, no bit će dostupna na http://www.youtube.com/NATO.

Akreditacije

Pozivamo zainteresirane predstavnike medija da svoje zahtjeve za akreditacije isključivo na propisanom obrazcu (hrvatska i engleska verzija) pošalju najkasnije do srijede, 14. rujna 2016. do 10.00 sati na infor@morh.hr. Molimo da se u subject e-mail poruke upiše "Accreditation NATO MCC 2016". Također, ljubazno molimo ukoliko je moguće, ispuniti prijavu na engleskom jeziku.

Propusnice je potrebno nositi na vidljivom mjestu za cijelo vrijeme održavanja Konferencije. Osoblje zaduženo za sigurnost ovlašteno je u svakom trenutku zatražiti drugi identifikacijski dokument.

Isključivo će akreditirani mediji dobiti medijske propusnice za praćenje Konferencije. Prijave nakon naznačenog roka neće se moći uzeti u obzir. 

O detaljima mjesta i vremena dolaska predstavnika medija zbog sigurnosne provjere te organiziranog prijevoza do lokacije medijskih događaja obavijestit ćemo vas nakon prijave.

Društvene mreže

Najnovije informacije i fotografije s Konferencije objavljivat će se i na službenom Twitteru: @CMC_NATO i @NATO_PASCAD. Prilikom objavljivanja twitova s Konferencije molimo koristiti hashtag #NATOCHoDs.

Medijski upiti

Kontakt osobe za odnose s javnošću i strateške komunikacije za Konferenciju vojnog odbora 2016:

Pukovnik Dražen Jonjić, viši savjetnik, SSOJI, MORH

Tel: + 385 98 450 940

E-mail: drazen.jonjic@morh.hr

Pukovnik Branimir Gaćina - Bilin, časnik za OJI, OSRH

Tel:  +385 95 804 7833

E-mail: bgacina@morh.hr

Kontakt-osobe za Predsjedavajućeg Vojnog odbora NATO:

Pukovnik Robert Koster, zamjenik Savjetnika za odnose s javnošću i strateške komunikacije Predsjedavajućeg Vojnog odbora NATO-a i Međunarodnog vojnog osoblja NATO-a.

Tel: + 32 490 58 06 47

E-Mail: koster.robert@hq.nato.int

Elizabeth Steenson, Službenica za odnose s javnošću, Međunarodno vojno osoblje NATO-a

Tel: + 32 475 75 75 23

 E-Mail: steenson.elizabeth@hq.nato.int  

 

 Za više obavijesti o Vojnom odboru NATO-a ovdje.

 



Najave