Kanadsko izaslanstvo Parlamentarne skupštine NATO-a u MORH-u

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2019/04/kanadsko_izaslanstvo_morh_29032019_v.jpg
Foto: MORH / J. Kopi

Potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević primio je u petak, 29. ožujka 2019. u službeni posjet kanadsko izaslanstvo predvođeno voditeljem kanadskog izaslanstva u Parlamentarnoj skupštini NATO-a i članom Stalnog odbora za vanjske poslove i međunarodni razvoj Borysom Wrzesnewskyjem

Potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević primio je u petak, 29. ožujka 2019. u službeni posjet kanadsko izaslanstvo predvođeno voditeljem kanadskog izaslanstva u Parlamentarnoj skupštini NATO-a i članom Stalnog odbora za vanjske poslove i međunarodni razvoj Borysom Wrzesnewskyjem.

Tom prigodom, ministar Krstičević zahvalio je kanadskom izaslanstvu na dolasku u Zagreb povodom obilježavanja 10 godina članstva RH u NATO savezu te na aktivnom promicanju hrvatskih interesa u Parlamentarnoj skupštini NATO-a, kao i na angažmanu unutar hrvatske zajednice u Kanadi.

Tijekom sastanka istaknuta je važnost jačanja transatlantskih veza unutar NATO-a u vremenima promijenjene sigurnosne paradigme.

U tom kontekstu, ministar Krstičević podsjetio je na aktivan i značajan angažman pripadnika Hrvatske vojske u operacijama i aktivnostima Saveza.



Također, zahvalio je na potpori koju je Kanada, u vidu različitih oblika izobrazbe pružila Hrvatskoj i iskazao želju za daljnjim proširenjem iste.

Voditelj kanadskog izaslanstva Wrzesnewskyj zahvalio je na hrvatskom doprinosu naporima Saveza dodavši kako je Hrvatska izuzetno važan saveznik, koja pridonosi i više nego se to od nje očekuje.

Također, Wrzesnewskyj je istaknuo značajan doprinos hrvatske zajednice u razvoju Kanade te pozvao na daljnje proširenje bilateralne suradnje između dvaju zemalja.

Priopćenja