Kadetima 8. naraštaja uručeni Ugovori o stipendiranju

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/hvu_03102010_01_v.jpg

Ministar obrane Branko Vukelić i načelnik GS OS RH general zbora Josip Lucić danas, 3. studenog 2010., u Časničkom domu Hrvatskog vojnog učilišta „Petar Zrinski“ uručili su 39 Ugovora za stipendiranje studentima - kadetima 8. naraštaja koji se školuju kroz model civilno-vojnog obrazovanja za potrebe OS RH na Sveučilištu u Zagrebu. Osim Zagreba, MORH je također potpisao 35 Ugovora za stipendiranje studenata – kadeta koji se školuju na Sveučilištu u Splitu. Od ukupno 74 kadeta 8. naraštaja koji su na školovanju 15 je žena i 59 muškaraca.


Predstavnike MORH-a i OS RH, te nazočne kadete i djelatnike Hrvatskog vojnog učilišta pozdravio je ravnatelj HVU-a general bojnik Mirko Šundov. U kratkom predstavljanju Učilišta general Šundov posebno se osvrnuo na program „Kadet“, uz naglasak da su prethodni naraštaji na školovanju postigli dobre rezultate, ali da oni trebaju biti i bolji.
U svom obraćanju načelnik GS OS RH general Lucić istaknuo je da su, unatoč svojim mladim godinama, kadeti opredijelili za zahtjevni poziv. Također, rekao je kako je njihov program školovanja pouzdano jedan od najboljih u Hrvatskoj, po mogućnostima koje pruža i uloženim sredstvima.

Ministar Vukelić čestitao je kadetima što su postali dio jedne velike zajednice, ponosne i pobjedničke Hrvatske vojske. Naglasio je kako je program „Kadet“ vrlo bitan za Oružane snage RH 21. stoljeća, kao i za izvršavanje zadaća koje su svakim danom sve složenije. „Hrvatska, MORH i OS RH vas trebaju! Želim da što prije završite školovanje i da se vidimo u vašim postrojbama“, zaključio je ministar.   

U ime 8. naraštaja, nazočnima se obratila kadetkinja Ivana Grgić koja je zahvalila na pruženoj prilici, uz obećanje da će se kadeti posvetiti radu, učenju, uvježbavanju i izvršavanju vojnih i akademskih obveza.

Po završetku uručivanja Ugovora kadetima, ministar Vukelić je u pratnji djelatnika HVU-a obišao kompleks vojarne „Petar Zrinski“ na Črnomercu gdje su ujedno smješteni i kadeti.



    Kadetima 8. naraštaja uručeni Ugovori o stipendiranju

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/kadetima-8-narataja-urueni-ugovori-o-stipendiranju/hvu_03102010_01.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/kadetima-8-narataja-urueni-ugovori-o-stipendiranju/hvu_03102010_02.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/kadetima-8-narataja-urueni-ugovori-o-stipendiranju/hvu_03102010_03.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/kadetima-8-narataja-urueni-ugovori-o-stipendiranju/hvu_03102010_04.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/kadetima-8-narataja-urueni-ugovori-o-stipendiranju/hvu_03102010_05.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/kadetima-8-narataja-urueni-ugovori-o-stipendiranju/hvu_03102010_06.jpg


Priopćenja