Kadet David Tadić ponos je Hrvatske vojske i Slavonije

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2024/07/2024-07-19-kadet-david-topic-1024x640.jpg
Kadet David Tadić

Kadet Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman" David Tadić pomagao je u sanaciji šteta na području Općine Bošnjaci nakon snažnog nevremena početkom srpnja ove godine

Snažno nevrijeme koje je početkom srpnja 2024. godine pogodilo Općinu Bošnjaci za sobom je ostavilo veliku materijalnu štetu, a u pomoć lokalnom stanovništvu u sanaciji nastale štete uključila se i Hrvatska vojska.

Inače, danas je završio dvotjedni angažman pripadnika Hrvatske vojske u Bošnjacima na pružanju pomoći u uklanjanju posljedica olujnog nevremena, a Odluku o prestanku angažmana donijelo je Ravnateljstvo civilne zaštite.

Podsjetimo, lokalno stanovništvo zajedno s Hrvatskom vojskom i drugim sastavnicama sustava domovinske sigurnosti nastojalo je u što kraćem vremenskom razdoblju normalizirati život u ovim krajevima, a među njima je bio i David Tadić, od danas i kadet Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman”, smjer Vojno vođenje i upravljanje.

Kako nam je ispričao, osobno je sudjelovao u sanaciji nastalih šteta i pomaganju svojim sumještanima u Bošnjacima. Zbog nevremena je i njegovo kućanstvo ostalo bez interneta zbog čega ni e-mail Ministarstva obrane o mjestu i vremenu upisa na željeni studij, nije stigao na vrijeme.

Naime, nakon prolaska cijelog odabirnog postupka za upis na Hrvatsko vojno učilište, ostao je još samo jedan korak: “Nisam na vrijeme vidio e-mail s pozivom na upis, međutim telefonski su me kontaktirali iz Ministarstva obrane i ipak mi omogućili da upišem toliko željeni studij, odnosno postanem dio Hrvatske vojske”, rekao je kadet David Tadić.

Kadetu Davidu Tadiću želimo uspješan put u Hrvatskoj vojsci te vjerujemo kako će u njezinim redovima nastaviti svoj časni i profesionalni put.

Objava Kadet David Tadić ponos je Hrvatske vojske i Slavonije pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja