Jedna osoba ozlijeđena pri padu zrakoplova

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/mig_2309_2_v.jpg

Piloti 91. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane satnik Igor Trošelj i natporučnik Marijan Kudlik - piloti zrakoplova MIG-21 (br. 108 i br. 120) koji su danas, 23. rujna 2010. oko 12,50 sati imali nesreću kod vojnog poligona „Eugen Kvaternik“ na Slunju, upućeni su na pregled u KB „Dubrava“ gdje su im ustanovljene lakše ozljede i nisu životno ugroženi. Prema dostupnim informacijama zrakoplovi su pali na području općine Plaški, u mjestu Latin te na brdo Hum.

 

Također prema dostupnim informacijama jedna je osoba na tlu, približno 2 kilometra od mjesta pada zrakoplova stradala od krhotina te je prebačena u Opću bolnicu u Ogulinu.

Mjesta pada zrakoplova osiguravaju pripadnici policije i vojne policije, a upozoravamo građane i predstavnike medija da zbog vlastite sigurnosti ne prilaze mjestu nesreće i okolnom području, obzirom da postoje informacije kako je riječ o području na kojem ima zaostalih mina iz Domovinskog rata. U tijeku je istraga o svim detaljima ove nesreće te je formirano stručno Povjerenstvo koje će ispitati uzroke nesreće, a isto je već upućeno na teren.



Priopćenja