Izložba “Umjetnošću i ljepotom protiv predrasuda” u galeriji MORH-a

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2021/05/2021-05-izlozba-zvonimir.jpg
Izložba "Umjetnošću i ljepotom protiv predrasuda" u galeriji MORH-a

Izložba je posvećena 30. obljetnici osnivanja Oružanih snaga RH i gardijskih brigada te Danu branitelja Grada Zagreba

U galeriji Ministarstva obrane u srijedu, 5. svibnja 2021. godine u 19 sati otvara se skupna likovna izložba pod nazivom “Umjetnošću i ljepotom protiv predrasuda”. Na izložbi sudjeluje tridesetak autorica i autora – akademskih slikarica i slikara sudionika Domovinskog rata i mlađih akademskih umjetnica i umjetnika čija su djela inspirirana Domovinskim ratom.

Izložba je posvećena 30. obljetnici osnivanja Oružanih snaga Republike Hrvatske i gardijskih brigada (s posebnim naglaskom na 2. Gardijsku brigadu – 1. bojnu “Crne mambe”) te Danu branitelja Grada Zagreba.

Organizatori su udruga ratnih veterana “Crne mambe”, Udruga specijalne policije – jedinica “Baruni” – Zlatar i udruga “Tigar 90/91” – Rakitje, te profesor na Akademiji likovnih umjetnosti Enes Quien.

Izložba će biti otvorena za posjetitelje do 1. lipnja 2021. godine u galeriji MORH-a “Zvonimir” u Zagrebu, Bauerova 33. Može se razgledati radnim danom od 10.30 do 18.00 sati, a ukoliko je riječ o manjim grupama u dogovoru s organizatorima, u skladu s aktualnim COVID-19 preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Izložba “Umjetnošću i ljepotom protiv predrasuda” u galeriji MORH-a

Objava Izložba “Umjetnošću i ljepotom protiv predrasuda” u galeriji MORH-a pojavila se prvi puta na MORH.



Najave