Izložba"„Antun Radoš – neispričana priča" u galeriji MORH-a

U galeriji MORH-a "Zvonimir", u Zagrebu, Bauerova 33 u srijedu, 20. lipnja 2012. s početkom u 18 sati bit će otvorena izložba "Junaci Domovinskog rata - pilot Antun Radoš – neispričana priča“ povodom obilježavanja 20. obljetnice pogibije brigadira Antuna Radoša, pilota MiG-21 HRZ i PZO.


Kroz fotografsku i trodimenzionalnu građu, te osobne predmete, izložba prati život i vojno djelovanje pokojnog brigadira Antuna Radoša. Likovni dio izložbe sastoji se od radova supruge pokojnog brigadira, Nade Radoš i tematski je naslonjena na motive vezane uz Radošev slavonski zavičaj.

Brigadir Antun Radoš poginuo je u svojoj 43. godini života, 24. lipnja 1992. godine leteći na prvome hrvatskome MIG-u 21 u nastojanju da spriječi bombardiranje Slavonskog Broda. Posmrtno je promaknut u čin brigadira, te je odlikovan Redom kneza Domagoja s ogrlicom, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana i Spomenicom Domovinskog rata.

Izložba će biti otvorena do 3. srpnja  2012., a moći će se razgledati u radno vrijeme galerije "Zvonimir", pon –pet od 10 do 18 sati. Ulaz je slobodan.

 

Izložba"„Antun Radoš – neispričana priča" u galeriji MORH-a


Najave