Izložba u galeriji

U galeriji MORH-a „Zvonimir", Bauerova 33, u srijedu 23. siječnja 2008. u 19,00 sati bit će otvorenje izložbe Gradskog muzeja iz Kobarida (Slovenija) pod nazivom VELIKI RAT U KRNSKOM GORJU, koje organiziraju Veleposlanstvo Republike Slovenije u Zagrebu i Vijeće slovenske nacionalne manjine grada Zagreba.

Izložba je dio kulturnih događanja kojima Republika Slovenija obilježava svoj mandal predsjedavanja Europskom Unijom (1.01 2008. do 30.06.2008.)

Na panoima ukupne dužine 28 metara bit će fotografijama i tekstualno prikazani povijesni događaji iz I. svjetskog rata na sjevernom, gorskom dijelu nekadašnje bojišnice na rijeci Soči, uz fotografijo planine Krn i područja Posočja i Krasa, gdje se susreću slavenski, romanski i germanski svijet. Uz priču o ratnom razaranju, patnjama i žrtvama vojnika, a ujedno uz zapanjujuću ljepotu prirode, nameću se brojna pitanja i rađaju se razmišljanja o ratu i miru te ljudskim sudbinama.

Autor izložbe je Željko Cimprič, a izložbu će postaviti Miloš Volarič. Na izložbi će biti prisutan i Vojni muzej MORH-a, s nekoliko izložaka naoružanja i vojne opreme sa Soške bojišnice.

Izložba se može razgledati zaključno do 30. siječnja 2008. u radno vrijeme galerije Zvonimir; pon-pet od 11 do 18 sati, subotom od 10 do 12 sati, nedjeljom i blagdanom zatvoreno.

Ulaz slobodan.



Najave