Izložba u galeriji MORH-a

U galeriji MORH-a „Zvonimir“, Bauerova 33, u četvrtak 18. listopada 2007. u 19,00 sati bit će otvorenje izložbe radova akademskih umjetnica iz Zagreba, TAJANE ŠIŽDRAK I IKE PERAIĆ u suradnji s Goranom Rončevićem, pod nazivom NOTOSPHILIA.


O ovoj izložbi Jason Waite kaže: „Poremećena je klasična dijametralna opozicija između aktivnog i pasivnog života te nadomještena novom paradigmom sveprisutnog pokreta. Taj je ne uvijek geografski pokret postao definicijom suvremenog doba u kojem se pojavila nova skupina neonomada koji prelaze preko tradicijskih granica među klasama. U tu skupinu ulazi čudnovati par – migrirajući fizički radnici i uredski zaposlenici. Prvospomenuti su poznati kao produkt globalizacije, a manje im se priznaje uloga katalizatora u multikulturalizmu i zasluga za olakšanje protoka ideja izvan tradicijskih struktura dok novi uredski zaposlenik, na kojega se termin neonomad u početku primjenjivao, svoj uspjeh rijetko mjeri vertikalnim pomicanjem u uredskoj zgradi nego češće stupnjem autonomije i odmakom od središnjice. U općenitijem smislu, neonomadi su i surferi na webu koji kližu preko tradicionalnih granica te u konstantnom protjecanju obilježavaju novi teritorij i to dok su geografski stabilni.

Izložba Tajane Šiždrak i Ike Peraić uspostavlja dijalektiku između tog novog fenomena neonomada i industrijalnog modernističkog turista.“ (Prevela Nuša Torbica)
Ova izložba može se razgledati zaključno do 31. listopada 2007. u radno vrijeme galerije Zvonimir: pon-pet od 11,00 do 18,00 sati, subotom od 10,00 do 12,00 sati, nedjeljom i blagdanom zatvoreno. Ulaz slobodan.

Najave