Izložba u galeriji MORH-a

U galeriji MORH-a „Zvonimir“, Bauerova 33, u petak 4. siječnja 2008. u 19 sati bit će otvorenje IZLOŽBE UMJETNIČKIH FOTOGRAFIJA DJELATNIKA MINISTARSTVA OBRANE I GLAVNOG STOŽERA.


Od ukupno prispjele 624 fotografije Prosudbeni odbor (u sastavu: bojnik Goran Pavelić, djelatnik Vojnog arhiva, koji se fotografijom bavi preko tri desetljeća; Zrinka Pillauer Marić, načelnica Odjela na kulturno-društvene djelatnosti, povjesničarka umjetnosti; i Vinko Šebrek, brigadir u mirovini, predsjednik Fotokluba Zagreb), odabrao je 130 za izlaganje, s time da je svaki prijavljeni kandidat (od njih 36) dobio priliku na ovoj izložbi. Ponukani visokom kvalitetom fotografija, odlučili su podijeliti i simbolične nagrade i pohvale za pojedinačne fotografije, te posebne nagrade za tematske cjeline, koje su se pokazale izuzetno kvalitetnima.

Ovo je prvi puta da se u galeriji „Zvonimir“ organizira izložba fotografija - do sada su prvenstveno izlagani likovni radovi (slike, crteži, akvareli, skulpture, instalacije, video uradci i sl.) U nizu izložbi na kojima isključivo pravo izlaganja imaju djelatnici Ministarstva obrane i Glavnog stožera, započetom 2002. godine (sada već nekoliko godina redovno jednom u godini, obično u vremenu božićnih i novogodišnjih blagdana), ovo je također prvi puta da se prilika pružila i „fotografima“ – onima po profesiji, ali i iz hobija.

Izložba nije bila tematski određena, svaki je sudionik sam odlučio koje će i koliko fotografija poslati organizatoru izložbe, pa su stoga prezentirane fotografije tematski i stilski širokog raspona i kreću se od reporterskih bilježenja raznih događaja, fotografija prirode, krajolika, portreta, arhitekture, urbanog krajolika, sve do putopisne i obiteljske fotografije.
Izložba se može razgledati zaključno do 19. siječnja 2008. u radno vrijeme galerije Zvonimir: pon-pet od 11 do 18 sati, subotom od 10 do 12 sati, nedjeljom i blagdanom zatvoreno. Ulaz slobodan.

Najave