Izložba "Rudi – nebo nad Hrvatskom" u galeriji MORH-a

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/gelerija-udovcic_07122011_v.jpg

U galeriji MORH-a "Zvonimir" u Zagrebu, Bauerova 33, u četvrtak 8. prosinca 2011. u 19 sati bit će otvorena izložba slika "Rudi – nebo nad Hrvatskom" autora Ivana Mustača te maketa zrakoplova fra Ante Udovičića, organizirane povodom 20. obljetnice osnutka Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane.

Izloženo će biti 20-ak maketa zrakoplova te 30-ak slika koje prikazuju autorovo viđenje početka i razvoja hrvatskog zrakoplovstva kao i herojskog čina pilota HRZ i PZO-a, stožernog brigadira Rudolfa Perešina koji je 1995. godine stradao tijekom izvršenja borbene zadaće u vojno-redarstvenoj operaciji "Bljesak".

Ivan Mustač rođen je 1955. godine u Donjem Kraljevcu - Županija Međimurska. 1980. godine upisao je Akademiju likovnih umjetnosti i Filozofski fakultet u Zagrebu, Odsjek za povijest umjetnosti, a diplomirao je 1985. kao profesor likovne kulture. Živi i radi u Zagrebu.

Drugi izlagač na izložbi, tajnik franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja sa sjedištem u Splitu, fra Ante Udovičić, maketama zrakoplova od papira prvi puta se predstavlja široj publici.

Rođen je 1973. godine. Po završetku osnovne škole u rodnim Studencima, pohađao je Franjevačku klasičnu gimnaziju u Sinju i Živogošću. Teološki studij započeo je u Makarskoj na Franjevačkoj visokoj bogosloviji, a završio na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu, gdje je i diplomirao 1998. godine.

Izložba se može razgledati do 15. prosinca 2011. u radno vrijeme galerije Zvonimir: pon-pet od 10 do 18 sati. Ulaz slobodan.



Najave